• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
`Partimize karşı kirli bir komplo kuruldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - HÜR Dava Partisi, 2 Kasım`daki olay nedeniyle bir üyelerinin tutuklanması nedeniyle il başkanlığında konu ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M.Hüseyin Yılmaz ve Cemal Çoban katıldı.
 
"İftira üzerine kurulan bir tezgahla karşı karşıyayız"
İlk olarak söz alan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 2 Kasım tarihinde yaşanan cinayet olayı ile birlikte bir takım spekülasyonların ortaya atıldığını belirterek, "Bu olayların kaynağına baktığımızda da genelde bizim partimizi ve üyelerimizi suçlama üzerine gidildi. İftira üzerine kurulu olan bir tezgahla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Yeni bir partiyiz ve önümüzdeki yerel seçimlere de gireceğiz. Bu yerel seçimlerde iddialı olduğumuz yerlerden bir tanesi de Batman`dır. Derinlerde bir yerde birileri partimize karşı bir kumpas ve kirli bir tezgah kurmuş bulunuyor." dedi.
 
"Partimizin teveccühünü kırma içerisine girdiler"
Partilerinin tanıtım çalışmalarının Batman`da sabote edilmek istendiğini ifade eden Yılmaz, "Derinlerde belki bu tip gerilimi bekleyen ve arzulayan Fırat`ın Doğusundaki ergenekona, derin yapıya da iş düşmüş ve ona iş çıkmış görünüyor. Maalesef bu konuda sorumlu davranması gereken, sorumlu açıklamalar yapması gereken kişiler ve yetkililer de bunu yapmadı. Yangına körükle gitmeyi tercih ettiler. Hazır bir ortam oluşmuşken Hür Dava Partisi`ni iddialı olduğu bir yerde `Nasıl köşeye sıkıştırabiliriz`, `halkın partimize teveccühünü nasıl kırabilirizin` hesabı içine girdiler ve partimizi suçlamanın içine girdiler." ifadelerini kullandı.
 
"Batman Emniyeti bu kirli tezgaha alet oldu"
Olayın kesinlikle provokasyon olduğuna dikkat çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batman Valiliği ilk günkü açıklama ile bu kumpasa katkı sağladı. Halkı ihbarda bulunmaya çağırdı. Batman Emniyeti de bu kirli tezgaha alet oldu. Yalancı tanıklar ortaya çıktı ve yalancı tanığın ifadesiyle bir üyemiz tutuklandı. Bu ifade dışında hiçbir delil yoktur. Parti olarak sağduyulu tavrımızı koruyacağız. Ancak bu kompluyu ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Devlet yetkilileri Fırat`ın batısında olduğu gibi Fırat`ın doğusundaki ergenekonu ortaya çıkarsın. Bunu en çok biz istiyoruz. Batman Valiliği ve emniyeti, partimizi suçlayanları memnun etmek için gözaltılar yaptı. Tüm halkı duyarlı olmaya ve kompluyu ortaya çıkarmaya çağırıyorum. Kimse bu komploya alet olmasın."
 
"Batman Valiliği yalancı tanıklara davetiye çıkardı"
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Partilerinin derinlerde hazırlanmış çirkin bir komployla karşı karşıya bırakıldığını vurgulayarak, "Yaklaşan yerel seçimler öncesi partimizin önünü kesmek, tanıtım çalışmalarını sabote etmek için tezgahlanmış ve danışıklı olarak sahneye konulmuştur. Olayın ilk günü Batman Valiliği yaptığı açıklama ile yalancı tanıklara davetiye çıkarmış, yalancı dahi olsa tanıklık yapacak olanları kaale alacağını peşinen deklare etmiştir. Bu güne kadar, teşkilatlarımıza, üyelerimize yönelik, üyelerimizin ev, işyeri ve araçlarına yönelik, İslami STK ve şahsiyetlere yönelik yüzü aşkın bombalı, silahlı, bıçaklı, molotoflu, taşlı ve sopalı saldırı yapılmıştır. Bu saldırılarda birçok üyemiz, gönüllümüz darp edilmiş, yaralanmış ve öldürülmüştür." şeklinde konuştu.
 
"Soruşturma üyelerimiz üzerinden yürütüldü"
Bu saldırıları yapanların kimler olduğu devlet tarafından bilinmesine rağmen, şimdiye kadar bu saldırıların faillerini yakalama yönünde ciddi ve etkili bir soruşturma yapılmadığını kaydeden Gök, "Bilerek failler yakalanmamış ve saldırganları cesaretlendirip, saldırılarına devam etmeleri sağlanmıştır. Ancak 2 Kasım tarihinde Batman`da meydana gelen öldürme olayı gece meydana geldiği halde, olayın partimizle alakalı olduğuna dair en ufak bir delil bulunmamasına rağmen, gerek BDP `li yöneticilerin olayın hemen akabinde partimize yönelik haksız ve mesnetsiz ithamları ve gerekse Batman Emniyeti`nin ta başından beri olayın üyelerimiz tarafından işlendiğine yönelik suçlayıcı söz ve davranışları neticesinde, olayın faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma üyelerimiz üzerinden yürütülmüştür." dedi.
 
"Gizli tanığın beyanıyla parti üyemiz tutuklanmıştır"
Batman`daki olaydan 9 gün sonra bir parti üyelerinin gözaltına alındığını ifade eden Gök, "Parti üyemiz, temin edilmiş gizli tanık beyanları esas alınarak tutuklanması sağlanmıştır. Oysaki Partimize ve üyelerimize yönelik yüzlerce Molotoflu bombalı ve silahlı saldırıya rağmen failler yakalanmamakta, bize yönelik iftiralar ise emniyet tarafından ihbar kabul edilerek parti üyesi apar topar gözaltına alınarak, kim olduğu ve gerçekte var olup olmadığı belirsiz sözde gizli tanık ifadesiyle, hiçbir delil olmadan tutuklanması sağlanmıştır. Bu, partimize yönelik çirkin ve alçakça bir komplodur. Tarih tekerrür etmiştir. Gömleğimiz yeniden arkadan yırtılmıştır. Halkımızın bu tür yalanlara, iftiralara karnı toktur. Yıllardır bu tip komplolarla, iftiralarla gençlerimiz mağdur edildi, cezaevlerine atıldı. Bu kirli tezgah da, bunlardan bir tanesidir." diye belirtti.
 
"Bu kirli yapının üzerine gidilmedikçe halkımızın canı yanmaya devam edecektir"
Ergenekon`un Fırat`ın doğusundaki ayağının kirli faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Gök, şunları kaydetti: "Bu kirli yapının Fırat ayağı durdukça, üzerine gidilmediği müddetçe, halkımızın canı yanmaya devam edecektir. Partimize ve üyelerimize bu komployu kuranlar, alet olanlar bu komplonun altında kalacaklardır. Bu komplo ile ulaşmak istedikleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Herkes şunu iyi bilsin ki; Komplolar, danışıklı kumpaslar, bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Yaklaşan mahalli seçimler nedeniyle, partimize halkın yoğun teveccühü birilerini ciddi manada rahatsız etmektedir. Bu olayla yaklaşan seçimler birbiriyle bağlantılıdır. Partimizin önü kesilmek ve sesi kısılmak istenmektedir."
 
Olayın gerçek faillerinin er ya da geç ortaya çıkacağını vurgulayan Gök, "Buna inancımız tamdır. Kimden gelirse gelsin zülme ve zorbalığa karşıyız. Hiçbir zülme ve zorbalığa da boyun eğmeyiz. Derinlerdeki kirli ittifak ile bize tuzak kurulmuştur. Batman emniyeti başından beri bu kirli ittifaka çanak tutmuştur. Halkımız şunu bilsin ki hiçbir komplo bizi çalışmalarımızdan alıkoyamacaktır. Her zaman yanlarında olacağız. Seçimlere kendi adımızla ve adaylarımızla girecek ve temsiliyetini sağlayacağız." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir