• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Best-Der muharrem ayında yetimleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis`te faaliyet yürüten Umut Kervanı Platformunun üyesi olan Best-Der, Avrupa Yetim Der`in gönderdiği yardımları yetimlere ulaştırarak, yetimleri sevindirdi. Gelen nakdi yardımları gıdaya çeviren dernek yetkilileri, Yetim Der`in Bitlis`te kardeş ilan ettiği ailelerin evlerine götürerek makbuz karşılığında teslim etti.

Allah`ın ayı olan Muharrem ayında yetimleri sevindirmekten duydukları memnuniyeti dilen getiren derneğin yardım komisyonu başkanı Emrullah Uysal, "Avrupa Yetim-Der`in gönderdiği yardımları Best-Der aracılığıyla yetim ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Her bir yetim aile için 100 TL değerinde gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Uysal, " İnşallah zengin iş adamlarımız, Avrupa da bulunan mütedeyyin kardeşlerimiz ve duyarlı olan tüm halkımız bize ulaştığı sürece bizde bu yetim ve kimsesiz kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız. Umut Kervanı Platformunun üyesi olan Best-der her zaman bu yardımları ulaştırmaya hazırdır. Hele hele peygamberlerin dualarının kabul edildiği bu muharrem ayında ve aşurede hayırseverlerin yetim ve kimsesizlerin dualarını almaları için mutlaka onlara bir yardım elini uzatsınlar" şeklinde yapılan yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uysal bilgilendirmesinin devamında yardım ulaştırdıkları yetimlerin sevincinin gözlerinden okunduğuna dikkat çekerek, "Kendilerine yardım götürdüğümüz yetim ailelerin duydukları o sevinç cümlelerle ifade edilemez. Bu ailelerin sevinçlerini yüzlerinden, gözlerinden ve konuşmalarından hissediyoruz. Çünkü bunlara yardım elini uzatan insan sayısı az ve mağdur olan insan sayısı fazla olduğu için, götürdüğünüz her bir yardım paketi onlar için bir umut oluyor. Yetimlerin umudunu artırmak için yardım yapan hayırseverin yardımını Allah katında kabul etsin. Bu dünyada onlara izzeti ve azizliği ahrete de cemalini göstermeyi nasip etsin" diye konuştu.

Kendilerine yardım ulaştırılan yetim annesi Gülcemal Karakoyun "7 tane yetimim ben ve yaşlı kaynanamla birlikte 9 kişi bu evde yaşıyoruz. Bizlerden yardımını esirgemeyen Avrupa Yetim Der başta olmak üzere tüm hayırseverlere ve bu yardımı bizlere ulaştıran Best-Der yetkililerine teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinde razı olsun" diyerek duygularını dile getirdi.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir