• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
Diyarbakır' da hırsızlık olayları azaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Diyarbakır'da yılın ilk 10 ayında evden hırsızlıkta yüzde 30, iş yerinden hırsızlıkta yüzde 18, oto hırsızlığı olaylarında ise yüzde 27 azalma olduğu ifade edildi.

Hırsızlığın "fırsat" suçu olduğunun ifade edildiği açıklamada, halkın evlerinde güvenlik önlemleri almaları yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

Apartmanlara, giriş kapısını gösteren ve gece görüş sistemi olan uzun süre kayıt yapan kamera takılması gerektiği belirtilen açıklamada, "Uzun süreli evde olunmayacaksa penceresi caddeye bakan odanın lambası açık bırakılmalıdır. Altın, para gibi değerli eşyalar, ev ve iş yerlerine bulunan çelik kasa yerine banka kasasında bulundurulmalıdır. Kapı çift emniyetli kilit sistemi ile korunmalı, kapı kilit göbeğinin ayna denilen aparatla muhafaza edilmelidir." ifadeleri kullanılarak halktan tedbir alınması istendi.

İş yeri güvenliği konusunda alınacak tedbirlerin başında pencerelere demir korkuluk, kapıya ise kepenk yaptırılmasının gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, altın, para ve benzeri değerli eşyaların iş yerlerinde bulunan çelik kasa yerine bankalarda bulundurulmasının gerektiği belirtildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir