• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...
Batman Emniyeti Komplonun İçinde mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da geçtiğimiz hafta sonu bir düğünde yaşanan ölümlü olayın ardından PKK/BDP`lilerin saldırısına uğrayan HÜDA PAR`lıların gözaltına alınması ve son olarak bir kişinin tutuklanması başlatılan provokasyonun emniyet eliyle devam ettirilmek istendiği yorumlarını da beraberinde getirdi.

Olaylardan sonra gözaltına alınıp savcılığa çıkarılmalarına bile gerek görülmeden emniyetten bırakılan 12 kişinin ardından önceki gün gözaltına alınan 2 kişiden HÜDA PAR üyesi V.G, var olduğu iddia edilen gizli tanığın suçlamalarıyla tutuklandı.

Ailesi ve avukatından aldığımız bilgiye göre, Pazar günü işyerinden evine gitmek isterken aracına doğru yaya olarak giden V.G, Çarşı Mahallesi Ara caddede polis ekipleri tarafından durduruldu. Sokak ortasında kimliğini göstermesinden sonra gözaltına alındı.

Aynı gün akşam saatlerinde V.G`nin evine, onlarca araçlık özel harekat polisi tarafından baskın düzenlendi. Evde erkek olmamasına rağmen evde arama yapıldı. Pazartesi (dün) saat 16.50 sıralarında adliyeye çıkarılan V.G. mahkemeye çıkarılıp var olduğu iddia edilen gizli tanığın suçlamalarıyla tutuklandı.

Savcılık ifadesi 1,5 saat süren V.G.`nin hakimlik ifadesinin 8-10 dakika devam ettiğini belirten aile, dosyanın okunmadan karar verildiğini iddia etti. 

Suçsuz olarak tutuklandı.

Avukat Veysel Topkan yaptığı açıklamada, müvekkili V.G.`nin herhangi bir delil olmadan tutuklandığını belirterek, müvekkili hakkında gizli tanık beyanı dışında hiçbir delil olmadığına dikkat çekti.

Gözaltında müvekkiline silah kullandığı suçlaması yöneltildiğini dile getiren Topkan, "Bu itham karşısında müvekkilim V.G. kendisinden `SVAP` alınmasını talep etti. Ve bizim talebimiz üzerine aldılar." şeklinde konuştu.

Topkan açıklamasının devamında, "Müvekkilim bütün delilleri kendi rızası ve isteği ile vermesine rağmen `delilleri karartma şüphesiyle tutuklandı" şeklinde yapılanın hukuksuz olduğuna dikkat çekti.

Önünü görmeyen nasıl silahla adam vurur
Öte yandan V.G.`nin ailesi V.G.`nin 20 yıldan bu yana "kerookonus" hastalığı olduğunu ve sert lens kullandığını belirterek, "Önünü görmekte zorlanan biri nasıl silhla adam vurabilir. Emniyet olayı kapatmak için kurban seçti. Ortada bir kumpas var ve evladlarımız kurban ediliyor." diye tepki gösterdiler. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir