• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
HÜDA PAR: Çirkin Bir Komployla Karşı Karşıyayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, Batman`da HÜDA PAR üyesi bir kişinin Özcan Temel cinayeti zanlısı olarak tutuklanmasını yayınladığı basın bildirisiyle sert tepki gösterdi. HÜDA PAR`ın internet sitesinde yayınlanan bildiride, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekilerek, HÜDA PAR`ın çalışmalarının sabote edilmek istendiği belirtildi.

Batman Valiliğinin Özcan Temel`in öldürülmesi olayıyla ilgili yaptığı açıklamanın yalancı tanıklara davetiye çıkarttığına vurgu yapıldığı açıklamada, "Bu güne kadar, teşkilatlarımıza, üyelerimize yönelik, üyelerimizin ev, işyeri ve araçlarına yönelik, İslami STK ve şahsiyetlere yönelik Yüz’ü aşkın bombalı, silahlı, bıçaklı, molotoflu, taşlı ve sopalı saldırı yapılmıştır. Bu saldırılarda birçok üyemiz, gönüllümüz darp edilmiş, yaralanmış ve öldürülmüştür. Bu saldırıları yapanların kimler olduğu devlet tarafından bilinmesine rağmen, şimdiye kadar bu saldırıların faillerini yakalama yönünde ciddi, etkili bir soruşturma yapılmamıştır. Bilerek failler yakalanmamış ve saldırganları cesaretlendirip, saldırılarına devam etmeleri sağlanmıştır." denildi.

HÜDA PAR camiasına yönelik yapılan saldırılardan örneklerin verildiği bildiride, "Bu saldırılardan Mustazaaf- Der Yüksekova Şubesi’ne yapılanı, gündüz ortasında Yüksekova gibi küçük bir yerleşim biriminde yapılmasına ve olayın görüntüleri bulunmasına rağmen, olayda katledilen Mustazaf - Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısının katilleri henüz yakalanmamıştır." bilgisi aktarıldı.

Bildiride 2 Kasım`da Batman’da meydana gelen öldürme olayının gece meydana geldiğine dikkat çekilerek, "olayın partimizle alakalı olduğuna dair en ufak bir delil bulunmamasına rağmen, gerek BDP ‘li yöneticilerin olayın hemen akabinde partimize yönelik haksız ve mesnetsiz ithamları ve gerekse Batman Emniyeti’nin ta başından beri olayın üyelerimiz tarafından işlendiğine yönelik suçlayıcı söz ve davranışları neticesinde, olayın faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma üyelerimiz üzerinden yürütülmüştür." suçlaması yöneltildi.

Batman emniyetinin olay sonrası İLKHA muhabirleriyle birlikte 11 HÜDA PAR üyesini gözaltına aldığını, öldürülme olayı ile ilgili ciddi bir soru yöneltmeden serbest bıraktığı hatırlatılan HÜDA PAR bildirisine, şöyle devam edildi: "Olaydan dokuz gün sonra partimiz üyesi bir arkadaşımız gözaltına alınmış ve temin edilmiş gizli tanık beyanları esas alınarak tutuklanması sağlanmıştır.

Oysaki Partimize ve üyelerimize yönelik yüzlerce molotoflu, bombalı ve silahlı saldırıya rağmen failler yakalanmamakta, bize yönelik iftiralar ise emniyet tarafından ihbar kabul edilerek parti üyesi apar topar gözaltına alınarak, kim olduğu ve gerçekte var olup olmadığı belirsiz sözde gizli tanık ifadesiyle, hiçbir delil olmadan tutuklanması sağlanmıştır. Bu, partimize yönelik çirkin ve alçakça bir komplodur.

Tarih tekerrür etmiştir. Gömleğimiz yeniden arkadan yırtılmıştır. Halkımızın bu tür yalanlara, iftiralara karnı toktur. Yıllardır bu tip komplolarla, iftiralarla gençlerimiz mağdur edildi, cezaevlerine atıldı. Bu kirli tezgahta, bunlardan bir tanesidir."

Ergenekon Terör Örgütünün Fırat’ın doğusundaki ayağının kirli faaliyetlerine devam ettiğinin altı çizilen bildiride, "Bu kirli yapının Fırat ayağı durdukça, üzerine gidilmediği müddetçe, halkımızın canı yanmaya devam edecektir. Partimize ve üyelerimize bu komployu kuranlar, alet olanlar bu komplonun altında kalacaklardır. Bu komplo ile ulaşmak istedikleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Herkes şunu iyi bilsin ki; Komplolar , danışıklı kumpaslar, bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır." denildi. Yaklaşan mahalli seçimler nedeniyle halkın HÜDA PAR`a umut bağlamasının birilerini ciddi manada rahatsız ettiğinin belirtildiği basın bildirisinde, "Bu olayla yaklaşan seçimler birbiriyle bağlantılıdır. Partimizin önü kesilmek ve sesi kısılmak istenmektedir." vurgusu yapıldı.

Olayın gerçek faillerinin er ya da geç ortaya çıkacağına inanıldığı belirtilen bildiride, "Kimden gelirse gelsin zülme ve zorbalığa karşıyız. Hiçbir zülme ve zorbalığa da boyun eğmeyiz. Derinlerdeki kirli ittifak ile bize tuzak kurulmuştur. Batman emniyeti başından beri bu kirli ittifaka çanak tutmuştur. Halkımız şunu bilsin ki hiçbir komplo bizi çalışmalarımızdan alıkoyamacaktır. Her zaman yanlarında olacağız. Seçimlere kendi adımızla ve adaylarımızla girecek ve temsiliyetini sağlayacağız." denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir