• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
"Her sınıfın bir yetim kardeşi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının da desteğiyle tüm Türkiye'de başlatılan "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" kampanyası, Bitlis ve ilçelerinde Tatvan İnsan-Der öncülüğünde hayata geçiriliyor.


Savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde, yetim kalmış çocukların günlük ihtiyaçlarının, hayata geçirilen kampanya ile giderilmesine katkı sağlayacaklarını belirten Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, tüm yurtta hayata geçirilen kampanyaya, dernek olarak kendilerinin de Bitlis'ten destek vereceklerini söyledi.


Taşcan, kampanya çerçevesinde, bir yandan yetim çocuklarla diğer çocukları buluşturacaklarını, diğer yandan ise bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasında köprü haline gelmesini hedeflediklerini anlattı.


Kampanyanın iki aşamalı olduğuna dikkat çeken Taşcan, İHH tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ve desteği ile yürütülecek olan "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" isimli kampanyaya katılan öğrenciler, aylık 90 TL katkı sağlayarak dünyanın herhangi bir yerinde, kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren yaşıtlarının büyümesine destek olabileceklerini söyledi.


Kampanyanın ikinci aşamasında ise, öğrencilerin desteğiyle büyüyen her çocuk için, Türkiye'de bir fidan toprağa dikilecek. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir