• DOLAR 32.488
  • EURO 34.549
  • ALTIN 2474.421
  • ...
Zonguldak`ın Ereğli ilçesinde Cami Kundaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zonguldak`ın Ereğli ilçesinin Kepez Mahallesi`nde bir cami, öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Kepez Mahallesi Mahmutpaşa Caddesi`ndeki Mahmutpaşa Camisinde öğle saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri çıkan yangını büyümeden söndürdü. İtfiye ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonrası 3 katlı caminin her katının farklı noktalardan yakılmak istendiği tespit edildi. Yangın nedeniyle olay yerine gelen polis ekipleri yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırma yaptı. Polis, Mahmutpaşa Camii İmamı Mustafa Özer ve mahalle sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda küçük yaşta bir çocuğu, babası ile birlikte Bağlık Polis Karakolu`na götürdü. Çocuk, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Yangının çıktığı Mahmutpaşa Camisine gelen olay yeri inceleme polisi, cami içerisinde ve çevresinde yangını çıkaran kişi ya da kişilerle ilgili suç delili aradı. Bu sırada cami imamı, itfaiye ve polis ekiplerine caminin içerisindeki eşyaların yerleri ile ilgili bilgi verdi.

Cami İmamı Mustafa Özen, camide 2-3 ay öncede bir yangın çıktığını ancak bu sefer çıkan yangının bilinçli yapıldığını düşündüklerini söyledi. Camiyi kimin kundaklamaya çalıştığı bulunamadı. Polis çıkan yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir