• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
40 kişilik projeye 90 bin TL hibe desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Valiliği Sosyal Hizmet Projeleri (SODES)kapsamında Mersin Girişimci İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından yürütülecek hibe tutarı 90 bin Türk Lirası olan "Eğitimli İşgücü ile Güçlü Yarınlar" Sosyal Destek Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında toplam 40 kişiye muhasebe ve ofis programları hakkında eğitimi verilecek.

Toplantıya Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, il protokolü, dernek yöneticileri ve üyeleri ile projeden faydalanacak vatandaşlar katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy; projenin amacının 40 kişiye bilgisayarlı muhasebe, ileri muhasebe ve ileri ofis programları hakkında eğitim vermek ve onları nitelikli bir hale getirerek iş bulmalarına yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

"Eğitimli İşgücü ile Güçlü Yarınlar" projesinin 40 kişiyi piyasada talep edilen niteliklere kavuşturacak ve onlara iş bulmada kolaylık sağlayacak bir proje olduğunu kaydeden Valimiz; "Hayata geçirdiğimiz bu ve benzer projeler sayesinde 2100 vatandaşımız doğrudan istihdam edildi. 40 insanımız daha bu proje vasıtasıyla iş sahibi olacak. Bir kişinin bile istihdam edilmesi, güvenli bir geleceğe kapı aralaması bizim açımızdan çok anlamlıdır." diye belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir