• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Mekteb-Der`den dayanışma gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mekteb Eğitim Derneği (Mekteb-Der),İslami toplumun oluşumunda en önemli faktörlerden biri olan gençler ve ebeveynleri arasındaki diyalogun gelişmesi için, her iki tarafı bilinçlendirme amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlik, Abid Yetkin Hoca`nın Kur`an tilavetiyle devam etti.

Kur`an tilavetinin ardından Mekteb-Der Başkanı Yılmaz Geçer, bir açılış konuşması yaptı. Derneğin amaç ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında Geçer, İslami toplumun oluşması için öğrenci veli dayanışmasının önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Gündemde yer alan İslam`a kesinlikle aykırı olan kızlı-erkekli öğrenci evleri konusunda da söyleyecekleri olduğunu dile getiren Geçer, "Bizler Allah`ın bizlere yaşam tarzı olarak belirlediği kıstaslara uymakla yükümlüyüz. Bu mesele hem dinimize hem de İslam`la yoğrulmuş kültürümüze zıtlık oluşturan bir durumdur. Bizim yaşamımızda her türlü tasarrufa sahip olan Rabbimizin de kesinlikle tasvip etmediği nikâhsız aynı ortamı paylaşma sebebini doğuran, neslin bozulması yolunda birçok faaliyetin, çirkef bir hayatın sürdürüldüğü kızlı-erkekli evlere şiddetle karşı olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz. Bu garabete bir son verilmesi konusunda da acele davranılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yılmaz Geçer`in ardından konuşmalarını yapmak üzere Doğruhaber gazetesi yazarlarından Özkan Yaman Hoca sahneye davet edildi.

Herkesin Allah`a kul olması hasebiyle, Kur`an ve Hz Muhammed`in öğrencisi olduğuna değinerek konuşmasına başlayan Yaman, kelime-i şehadet getirmenin bir yemin olduğunu belirterek, yemini harf harf kodlayıp hayatımızda uygulamamız gerektiğini belirtti.

Yarışmak, ertelememek,mazeret üretmemek,intisap etmek ve nasihat etmek olarak yemini kodlayan Yaman,her kelimeyi tek tek açıklayarak izleyenlere hoş bir sohbet dinletisi sundu.

Adana Grup Kervan`ın ezgi ve marşlarıyla renk kattığı gece Recep Aldemir`in yaptığı duayla son buldu.(Yunus Emre-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir