• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
Tefeci baskınında 17 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- İstanbul'da 6 adres, Bulanık ve Malazgirt İlçelerinde 17 adres olmak üzere toplam 23 adrese yönelik yapılan baskınlarda Erzincan ile Muş İl merkezinde ise 2 şüpheli şahsın yakalama işlemi gerçekleştirilerek toplam 17 tefeci yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Gerçekleştirilen baskınlar sonucu, 4 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet elektroşok cihazı, 247 adet fişek ile çok sayıda senet, alacak verecek ilişkilerinin yazıldığı belgeler ve tapuların ele geçirildiği belirtildi.

Baskınlar sonucu yakalanan şahısların tefecilik yaptıkları, kendilerinden borç para isteyen kişilerden yüksek faiz ile borç verdikleri, borçlulara yönelik, tehdit, baskı, cebir ve şiddet ile mal varlıklarına el koydukları tespit edildiği öğrenildi.

Yakalanan şahıslara dair yapılan açıklamada; "Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgüt elemanlarının, tefecilik yaparak çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri, yüksek miktarda haksız kazanç temin ettikleri anlaşılmış olup, kesin haksız kazanç miktarı yapılacak uzman incelemesi neticesinde ortaya konacaktır'' ifadeleri kullanıldı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir