• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
30 bin kişiye hizmet veren bina ne olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şehir merkezini rahatlatmak için Şanlıurfa Belediyesi tarafından başlatılan Topçu Meydanı Projesi kapsamında boşaltılan tarihi bina ile ilgili hiçbir çalışmanın olmaması tepkilere neden oldu. Alan üzerinde bulunan tüm kamu binaları yıkılıp, kullanım yetkisi Şanlıurfa Belediyesine devredildiği halde 1997 yılından bu yana Sağlık Ocağı olarak hizmet veren bina, kültür alanı olduğu için yıkılamadı. Belediye yetkilileri çalışmaların başlamasıyla beraber söz konusu binanın boşaltılmasını istedi.

 

Diğer kamu kurumlarına yer verildiği halde sağlık ocağına verilmedi
Yıkılan binalarda hizmet veren tüm kurumlar kendileri için hazırlanan yeni yerlerine yerleşmelerine rağmen 6 Nolu Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi kendisine yer bulamadığı için bir süre inşaat çalışmaları içinde hizmet verdi.

 

Sağlık hizmetleri bodrum katta veriliyor
Kendilerine bir yer bulamayan sağlık çalışanları Bahçelievler'de bir apartmanın bodrum katında yer kiraladı. Yaklaşık 2 yıldır küçük ve nemli olan bodrum katında halka hizmet vermeye çalışan Aile Sağlığı Merkezi'ndeki sağlık çalışanları, yetkililerin kendilerine ya eski binalarını ya da sağlık hizmetlerini yapacakları temiz bir yer vermesini istiyor.

 

Halk: Nefes alamıyoruz
"İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?" diye soran Şanlıurfalılar, sağlık ocağında nefes alamadıklarını, sağlıklı bir insanın dahi sağlık ocağına gittiği zaman oradan hasta olarak çıktığını belirterek Bahçelievler Sağlık Ocağının yerinin değiştirilmesini istedi.

 

Koyuncu: Kurumlar arası sorun çıksın istemiyoruz
Şanlıurfa Halk Sağlığı İl Müdürü Osman Koyuncu belediyenin söz konusu binayı hala kendilerine teslim etmediğini söyledi. Koyuncu, "Neden mahkemeye başvurmuyorsunuz? Sorumuza ise kurumlar arası sorunların ortaya çıkmaması için yargı yolu yerine bürokratik yollardan sorununun çözümüne gitmeye çalıştıklarını ama henüz bir netice alamadıklarını belirtti.

 

Tarihi binanın elektrik, iletişim, su ve kanalizasyonunu yapılmamış
Ayrıca binanın etrafındaki saha çalışmalarının bitme aşamasına geldiği ve binanın elektrik, iletişim, su ve kanalizasyonunun yapılmadığı kaydedildi.

 

Tarihi Bina 1. ve 2. derece kültür alanı kabul edildi
1997 yılından bu yana Sağlık Ocağı, 2010'dan bu yana Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet veren tarihi bina, 2008 yılında Şanlıurfa Kültür ve Tabiatlarını Koruma Kurulu tarafından 1. ve 2. derece kültür alanı olarak belirlendiği için hem yıkılmadı hem de belediyeye devredilemedi.

 

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından belediye yerine Sağlık Bakanlığına devredildi
1997'den bu yana sağlık merkezi olarak kullanılan tarihi bina, hak sahibi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığına devredildi.

 

Proje kapsamında çalışmaları başlatan belediye, projeyi ihale yoluyla yüklenici bir firmaya verdi. Yüklenici firma taahhüt ettiği zamanda işini bitirmek için Milli Emlak Müdürlüğünden Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılan tarihi binanın boşaltılmasını istedi.

 

Tabipler Odası: Sağlık ocağına yıldırma politikası yapılıyor
Aile Sağlığı Merkezine ulaşım yollarının güvenlik bahanesiyle kapatıldığını aktaran Tabipler Odası, yaptığı açıklamasında aile sağlığı merkezinde elektrik ve internet hizmetinin ortadan kaldırıldığını, Sağlık ocağının etrafına yapılan çalışmalar nedeni ile tahta çitler ve alüminyum saclar koyularak giriş çıkışlarının kapatıldığını sağlık ocağına yıldırma politikası yapıldığını iddia etmişti.

 

Bina zamanında boşaltılmadı
Şanlıurfa Topçu Meydanı Katlı otopark inşaatı sahası içerisinde bulunan tarihi bina Bahçelievler Sağlık Ocağı olarak kullanılması ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Müteahhit Abdurrahman Önen, "Şanlıurfa Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne ve Şanlıurfa Defterdarlığına (Milli Emlak Müdürlüğüne) 12.06.2012 tarihinde yazılar yazılmış, sağlık ocağı olarak kullanılmakta olan binanın en kısa zamanda boşaltılması istendiğini buna rağmen boşaltılmadığını açıklamıştı. (Osman Gülebak, Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir