• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Katliam Eşliğinde Çok Partili Rejime Geçiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Sana ajansının haberinde, "Devlet Başkanı Esad`ın siyasi partiler yasasına ilişkin devlet başkanlığı kararnamesini bugün yayımladığı" belirtildi.

Suriye`de hükümet geçen ay, siyasi partilerin kurulmasına olanak veren yasayı kabul etmişti. Bu yasaya göre, “kurulacak siyasi partilerin anayasaya, demokratik ilkelere, yasalara bağlı ve özgürülük ile temel haklara saygılı” olacağı belirtilmişti.

FRANSA`DAN TEPKİ

Öte yandan, Suriye`de çok partili sisteme geçilmesinin kabul edilmesi, Batı`nın, insan hakları ihlalleri ve orantısız şiddet kullanımı endişelerini gideceğe benzemiyor.

Habere ilk tepkiyi veren siyasilerden Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppé, "sivillere karşı girişilen şiddet eylemleri gözler önündeyken bu gelişme neredeyse `kışkırtma` niteliği taşıyor" dedi.

HAMA`DA 30 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Suriye ordusunun hafta sonunda bu yana operasyon düzenlediği Hama kentinde dün 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Kentten kaçmayı başaran bir görgü tanığı, dün ordunun bombardımanında ölen 30 kişinin toprağa verildiğini belirtti. Hastanelerde çok sayıda yaralı olduğunu ifade eden görgü tanığı, kentte iletişimin kesik olduğunu da söyledi.

Suriye ordusu pazar gününden beri Hama`daki kuşatmasını sıkılaştırıyor. Son operasyonlarda 100`den fazla kişinin öldüğü bildirilirken, uluslararası toplum Hama`ya yönelik son kanlı harekatı şiddetle kınıyor ve harekatın bitirilmesini talep ediyor.

Hama`da yaşanan ölümlerle ilgili olarak dün ABD`den bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Suriye, Devlet Başkanı Esad`sız, daha iyi bir yer olur" dedi. Sözcü, sivillere yönelik şiddeti sona erdirmesi yönünde Suriye yönetimine baskının nasıl arttırılabileceği üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ajanslar

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir