• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
YAŞ Kararları Genelkurmay`ın Sitesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GenelkurmayBaşkanı olan Orgeneral Necdet Özel`in fotoğrafı da siteye kondu.

Açıklamada, Yüksek Askerî Şûra`nın, 4 Ağustos 2011 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri`nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden, görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlandığı bildirildi. 30 Ağustos 2011 tarihinden geçerli olmak üzere; 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltildiği; 49 general ve amiralin ise görev sürelerinin bir yıl uzatıldığı kaydedildi.

Ayrıca, bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 37 general ve amiralin kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurdukları için 1 Eylül 2011 tarihinden itibarenemekliolacağı ifade edildi.

Genelkurmayın açıklamasında, "Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza da fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz." denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir