• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
`Başörtüsü düşmanlığı köy okullarına kadar sirayet etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 KONYA-Tesettür Seferberliği Platformu (TeSSeP) Siverek`e bağlı Karpuzcu (Misêb) köyünde okula başörtülü olarak devam eden 5. sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez`i içeri almayan okul yönetimine tepki gösterdi ve yetkilileri göreve çağırdı.

Platform Sözcüsü M. Zülfi Tan tarafından okunan basın açıklamasında,"Şanlıurfa`nın Siverek ilçesine bağlı Karpuzcu (Misêb) köyünde okula başörtülü olarak devam eden 5. Sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez`in okula alınmaması Türkiye`nin ayıbıdır." ifadeleri yer aldı.

"Bu ayıbın giderilmesi başta yetkililerin ve sivil toplum kuruluşlarının vazifesidir." diyen Tan, "İnanç ve örtü düşmanlığı zihniyetinin köy okullarına kadar sirayet etmiş olması 28 Şubat`ın hala sistemin kılcal damarlarında bulunduğunun göstergesidir." İfadelerini kullandı.

Tan, "Bir devlet memurunun hala halka zulüm etme cesaretini göstermesi ülkeyi yönetenlerin bu konuda hala gerekli düzenlemeleri yapamadığının da acı bir göstergesidir. Bir an önce bu zulüm yönetmeliği değiştirilmeli ve zulümsüz sivil bir anayasa çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Başörtüsünün inancın gereği ve bir insanlık hakkı olduğuna vurgu yapan Tan, "Ne sebeple olursa olsun engellenemez ve baskı kurulamaz. Bu baskıyı kınıyor ve yetkilileri bir an önce önlem almaya çağırıyoruz. Bu kızımızın da okuluna dönmesi için gerekli talimatların verilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir