• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Biz de Özel Polis Ekibi İstiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Videosunu izlemek için tıklayın

DİYARBAKIR - Çocukları kayıp olan acılı aileler, haklı olarak "`bizlerde özel ekip istiyoruz` demeye başladılar. Türkiye`de aniden kaybolan ve bir daha bulunamayan çocukların aileleri büyük açılar yaşıyor. Doğu ve Güneydoğu`da ise çocuk kayıpları gittikçe endişe verici boyutlara ulaşıyor. Son 10 yıllık verilere göre, Türkiye genelinde bin 657 çocuk kayıp. Bu kayıp çocukların 1462`sinin 13-18 yaş arasında, 195`inin ise 0-12 yaş arasında, bu çocukların 1095`inin kız, 562`sinin erkek.

Küçük çocuklar için yapılan kayıp başvurusunda il bazında İstanbul birinci sırada yer alırken, kayıp başvurularında son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerindeki artış ise dikkat çekiyor. Bölgede Diyarbakır 99 kayıp çocuk sayısı ile ilk sırada yer alırken, 36 kayıp ile Batman ise ikinci sırada yer alıyor.

Kayseri`de 1,5 yıl önce şeker toplamaya giden 3 çocuğun kurulan özel ekiple cesetlerine ulaşılması diğer ailelere emsal oldu. Çocukları kayıp olan acılı aileler, haklı olarak "`bizlerde özel ekip istiyoruz` demeye başladılar.

Ölü Yâ da Diri Ortaya Çıkartılsın
Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Semti`nin Benusen Mahallesi`ndeki evlerinden 9 Eylül 2009 tarihinde şampuan almak için bakkala giden 8 yaşındaki Leyla Baykuşak`tan o tarihten beri haber alınamıyor.

Kayseri`de 3 çocuğun kaybolmasının ardından kurulan özel polis ekibinin yaptığı çalışmada katil zanlısı yakalanarak cesetlerinin bulanması, Diyarbakır`daki Baykuşak ailesinin acılarını yeniden tazeledi. Baykuşak ailesi, kızlarının 20 aydır kayıp olduğunu ancak kimsenin konuyla ilgilenmediğini söylediler.

20 aydır kayıp olan küçük Leyla`nın Annesi Ayşe Baykuşak, "Kayseri`deki çocukları bulan ekibin benim kızımı da araştırmasını istiyorum. Kızım ölü yâda diri ortaya çıkartılsın" diyor.

Doğu ve Güneydoğu`da Kayıp Çocukların İstatistikleri Şöyle;
Diyarbakır:
22`si kız 15`i erkek çocuk, 35 kadın, 27 erkek yetişkin olmak üzere, 99 kişi.
Batman: 15`i kız 6`sı erkek çocuk, 14 kadın 1 erkek olmak üzere 36 kişi.
Şırnak: 1`i kız 4`ü erkek çocuk, 4 kadın, 6 erkek üzere 15 kişi.
Elazığ: 1`i kız, 6`sı erkek çocuk, 3 kadın 1 erkek olmak üzere 11 kişi.
Mardin: 3`ü kız 1`i erkek çocuk, 6 kadın olmak üzere 10 kişi.
Siirt: 4`ü erkek çocuk, 5 kadın 1 erkek olmak üzere 10 kişi.
Bingöl: 1`i kız çocuk, 2 kadın ve 1 erkek olmak üzere 4 kişi.
Tunceli: 1`i erkek çocuk, 1 erkek olmak üzere 2.

M. Salih Keskin - İLKHA

Çocukları kaybolanlar, `Özel Ekip` istiyor

TRABZON - Çeşitli tarihlerde çocukları kaybolan aileler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den çocuklarının bulunması için yardım istiyorlar.
Fransa`da yaşayan ailesi ile birlikte 1 Temmuz 2004`de Sürmene ilçesine bağlı Çifteköprü köyüne tatile gelen ve anneannesi Fatma Kırali`nin evinin önünde oynarken 2.5 yaşındayken kaybolan Mustafa Demir, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.
Emine ve Hikmet Demir`in 4 çocuğundan biri olan ve 3 Ocak`ta 9 yaşına giren Mehmet Demir`in ailesi, 6.5 yılı aşkın süredir umutla bekleyişlerini sürdürüyor.
Ailesi Fransa`da bulunan Mehmet Demir`in Sürmene`de yaşayan dayısı Ahmet Kırali, yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır umutla müjdeli bir haber beklediklerini söyledi.
Kayseri`de kaybolan çocuklar için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün çağrısıyla polis tarafından özel ekipler oluşturulduğunu anımsatan Kırali, "Kayseri`de kaybolan ve Türkiye`nin yüreğini yakan çocukların olayı maalefes bu şekilde de olsa aydınlatıldı ve zanlı yakalandı. Yetkililerden bizim gibi çocukları kaybolanlar için de özel ekipler oluşturulmasını istiyoruz" dedi.
Kırali, aile olarak Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğ an`a Mehmet`in bulunması amacıyla mektup yazdıklarını ifade ederek, "Anne ve babası Başbakanımızın Fransa ziyaretinde kendisine ulaşarak Mehmet`in bulunması için yardım istediler. Başbakanımız konuyla ilgileneceğini belirtti. Yıllardır aile olarak inanılmaz acılar içerisinde bir umutla Mehmet`e kavuşmayı bekliyoruz" diye konuştu.

-BUGÜN KAYBOLUŞUNUN 2. YILI-

Trabzon`un Of ilçesinde 2 yıl önce 10 yaşındayken kaybolan Yusuf Kazdal`ın anne ve babası, çöp dökmek için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan çocuklarını hala umutla bekliyor.
İrfanlı Mahallesi`nde yaşayan, 29 Mart 2009`da evden çöp dökmeye gö nderilmesinin ardından bir daha geri dönmeyen ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Yusuf`un babası Tahir Kazdal, çocuklarının bulunması için her yere başvurduklarını ancak şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi.
İnternetteki birçok paylaşım sitesinde çocuklarının bulunması için duyurularda bulunduklarını ifade eden Kazdal, "Ancak sanki yer yarıldı içine girdi. 2 yıldır çalmadığımız kapı, aşındırmadığımız makam kalmadı. Sayın Başbakanımıza bile ulaştık ama Yusuf`umuzdan haber alamadık" dedi.
İlçeye bağlı Sugeldi köyündeki evlerinin önünde bir süre önce Yusuf için mezar yaptırdıklarını anlatan Kazdal, şöyle devam etti:
"Yaptırdığımız mezarın taşına oğlumun ismini, doğum tarihi bölümüne 23 Haziran 2000, ölüm tarihi yerine ise `kayıp` yazdırdım. Yusuf`un bulunması için her cuma boş mezarın başında dua ediyoruz. Bugün Yusuf kaybolalı tam iki yıl oldu, aramadık yer bırakmadık. Oğlumun adının yaşaması için en azından boş da olsa bir mezarı olsun istedim. Tüm aramalara rağmen bugüne kadar oğlumla ilgili hiçbir ize rastlayamadık."
Oğlunun ölü olduğunu bilseler bile acılarının hafifleyeceğini ifade eden Kazdal, "Kayseri`deki ekibi bana göndersinler, evimi onlara vereyim. Ben dışarıda bile yatarım yeter ki ölü veya diri bana sonuç versinler" diye konuştu.

-YILLARDIR KIZI İÇİN GÖZYAŞI DÖKÜYOR-

Bayburt`ta yaşayan ve yeğeninin 31 Temmuz 2003`de düğün töreni için merkeze bağlı Örence köyüne çocuklarıyla birlikte giden anne Zeynep Karaman, köy meydanında çocuklarla birlikte oynarken kaybolan 3 yaşındaki kızı Emine`yi 7.5 yıldır arıyor.
Anne Zeynep Karaman, "Yaklaşık 8 yıldır ne gecem var ne de gündüz üm. Her kapı çaldığında `ya kızım geldi` diye yerimden fırlıyorum ya da `ondan bir haber geldi` diye kapıya koşuyorum. Ama nafile" dedi.
Emine`nin 5 çocuğundan en küçüğü olduğunu ifade eden Karaman, "Emine`m kaybolduktan sonra hayatım zindan oldu. 8 yıldır yaşamıyorum, yaşayamıyorum. Çünkü her yemek pişirirken, yerken aklımda Emine`m geliyor. Acaba o yemek yedi mi, karnı aç mı, tok mu bilmiyorum. Onun için her şey boğazımda düğümleniyor, yiyemiyorum" diye konuştu.
Karaman, diğer çocuklarına bir şey yapacak olsa hemen gözümü n önüne Emine`nin geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Onlara da bir şey yapamıyorum. Yıllardır çocuklarımın ba şını okşayamıyorum, Emine`me haksızlık olur diye. Ama bilmiyorum ki Emine`m yaşıyor mu, yaşamıyor mu? Bir bilen ya da bir yetkili çıksın öldüyse öldüğünü, yaşıyorsa yaşadığını söylesin. Ben bir anneyim dayanamıyorum, yalvarıyorum ne olur Cumhurbaşkanım, Başbakanım sizlerde evlat sahibisiniz, beni sizler anlarsınız. Artık dindirin bu acıyı, bu göz yaşlarını. Her şey kader, öldüyse mezarına gider bir anne olarak ona dua ederim. Ama eğer yaşıyorsa onu kollarımla sarayım artık."


Emine`nin kaybolmadan önce oynadığı bebeğe `kızım` diyerek sarıldığını anlatan Karaman, `Emine`min kokusu bunun üzerinde. Emine`min kokusu içimi yakıyor. Önceki gün televizyonda Kayseri`de kaybolan çocukların annelerini dinledim. Annelerden biri `kızım hemen şuracıktaymış, o benim sesimi duydu da ben onun sesini duymadım` deyince, acaba benim kızımın başına da aynı şeyler mi geldi diye çıldıracak oldum" dedi.


Torna ustası olan eşi Hayrettin Karaman`ı kızının kaybolmasından 2 yıl önce Bayburt`un düşman işgalinden kurtuluş töreninde patlatılan topun geri tepip parçalanması sonucu kaybettiğini anlatan Zeynep Karaman, kızının bulunması için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Kayıp İlayda`nın ailesi de özel polis ekibi istedi

İZMİR - İzmir`de 5 yıl önce kaybolan İlayda Taşçı`nın babası, Kayseri`deki kayıp çocukların öldürüldüklerini belirleyerek, katil zanlısını yakalayan polis ekibinin, kızının bulunması için görevlendirilmesini istedi.


muhabirinin görüştüğü baba Saim Taşçı, kızı İ layda Taşçı`nın, 5 yaşındayken 9 Nisan 2006 tarihinde Buca`daki piknik alanında kaybolduğunu ve kendisinden 5 yıldır haber alamadıklarını hatırlattı.


Baba Taşçı, çocuğunun bulunması için sürdürülen çalışmaların durma noktasına geldiğini, uzun süredir yeni bir bilginin ortaya çıkmadığını belirterek, şunları söyledi:


"Sağ salim bulunsa gidip sarılacağız, öldüğü ortaya çıksa mezarı başında ağlayacağız. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`e mektup gönderdim. Aramaların s ıkı şekilde sürdürülmesi için gerekli talimatın verildiği yönünde cevap geldi.

Olay jandarma bölgesinde meydana gelmişti. Kayseri`deki olayı çözen tecrübeli ekibin, kızımın akıbetinin ortaya çıkması için de görevlendirilmesini istiyorum. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız Gül`den de destek istiyorum."


İlayda Taşçı, ailesiyle gittiği Buca Kaynaklar`daki piknik alanında kaybolmuş, orman alanı ve çevresinde yapılan tüm aramalara rağmen çocukla ilgili hiçbir bilgiye ulaşılamamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir