• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Filistin`in temerrüdü iş başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZZE- Mısır ve Tunus`un ardından şimdi de Gazze`de "Temerrüd(İsyan) Hareketi " kuruldu. Sosyal Paylaşım sitelerinde örgütlenen hareket mensupları İslami Direniş Hareketi HAMAS`ı devireceklerine dair taahhütlerde bulunuyor.

Mısır`da temeli atıldıktan sonra kısa sürede Arap âlemine sıçrayan dış bağlantılı "Temerrüt Hareketi" Tunus`ta Başbakan Ali Urayyıd`ın istifasında kilit rol oynarken şimdi de Gazze`de boy göstermeye çalışıyor.

Sosyal Paylaşım sitelerinde halkı örgütlemeye çalışan hareket yarın HAMAS`a karşı protesto gösterileri yapmayı planlıyor.

Liderliğini Abdulrahman ebu Câmie`nin yaptığı Temerrüd Hareketi İslami Direniş
Hareketi`ni faşistlikle suçluyor.

Hareketin İlk Basın Toplantısı Kahire`de
Tecemmu Partisinin genel merkezinde basın açıklamasını okuyan Hareket Sözcüsü Halit Cevdet; asıl hedeflerinin HAMAS`ı yıkmak yerine demokratik bir sistem getirmek olduğunu dile getirdi.

2007`de Fetih Hareketinin HAMAS tarafından Gazze kesiminden çıkarıldığını iddia eden Cevdet, HAMAS`ın İsrail`e karşı silahlı mücadelesinde gevşeme olduğunju öne sürdü.

Mısır`ın askeri cuntası ile Fetih Hareketi koordineli çalışan Filistin Temerrüdü, Mısır`da ordu, Müslüman Kardeşlere nasıl kanlı bir şekilde savaş açtıysa kendileri de aynısını Gazze`de HAMAS`a karşı yapmayı planlıyor.

BBC Adeta Hareketin Reklamını Yapıyor
Mısır`daki askeri darbe ile ilgili kışkırtıcı ve aldatıcı yalan haberler yapan İngiltere merkezli Haber Kanalı BBC, Gazze`ye fitne tohumu eken hareketin adeta reklamını yapan haberler yayınlıyor.

Televizyonun Arapça yayın yapan sitesinde; Temerrüd Hareketinin sözcülerine geniş yer ayırırken, hareketin Facebook ve Twitter reklamını yapıp üye sayısında gittikçe artma olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili yorum yapan analistler Fetih Hareketi Lideri Mahmut Abbas`ın geçtiğimiz günlerde HAMAS`ı tehdit eder açıklamalarını ve bugün Mısır`a gerçekleştirdiği ziyaretinin Temerrüd Hareketi ile çok ciddi dirsek temasının bulunduğunu dile getiriyor.
(Sait Teşne-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir