• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Yemen`de kanlı Pazar: 14 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda iline bağlı Mukayras bölgesinde, ayrılıkçı güney hareketine bağlı oldukları belirtilen bir grup, Mukeyras Vadisi`nde bir kontrol noktası oluşturdu. Grubun, bölgeye gelen Mukayras yerel yönetim sorumlusu Muhammed Cahlan`ın yandaşlarına ateş açması üzerine taraflar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Husilerle bölge halkı arasında son haftalarda şiddetli çatışmaların meydana geldiği ülkenin kuzey kesimindeki Demac`da, daha önce sağlanan ateşkese rağmen şiddet olaylarının yeniden başladığı bildirildi. Bölge halkı, Husilerin ağır silahlarla düzenlediği son saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığı ifade etti. Ölen ve yaralananlar arasında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu belirtilirken, bu kişilerin milliyetleri hakkında bilgi edinilemedi.

Yemen`in güneyindeki Ed-Dali kentinde ise bir patlamanın ardından paniğe kapılan askerlerin çevreye rastgele ateş açması sonucu motosikletli bir kişinin başından vurularak hayatını kaybettiği kaydedildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir