• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Haklar lütuf değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Adalet ve Özgürlükler Platformu, Konya'da Adana, Ankara, Antalya, Akyazı, Bursa, Çorum, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Sakarya, Samsun, Tokat ve Van'dan gelen üyelerinin katılımıyla 16. İstişare Buluşmasını gerçekleştirdi.

İki gün süren istişarenin ardından HEDA-DER binasında bir basın açıklaması yapıldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Musa Kazım Yılmaz, "Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde her türlü haksızlığa ve zulme karşı mücadele yürüten Adalet ve Özgürlükler Platformu 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde 16. Buluşmasını Konya'da gerçekleştirmiştir."dedi.

"Hakların lütuf sonucu değil ancak direnişle kazanılacağına inanmaktayız." diyen Yılmaz, "Başörtüsü yasaklarının tümüyle çözüldüğü iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve bazı kamu çalışanları için yasak sürmektedir. Mevcut kılık kıyafet dayatmaları erkekler için de kaldırılmalıdır. İslami kimliğimiz ılımlı-muhafazakâr vb. sıfatlara ihtiyaç duymayacak kadar net ve temizdir. Müslümanlar kendilerini tanımlamak için ithal kavram ve fikirlere ihtiyaç duymazlar. Kavramlarımızın içinin boşaltılması kabullenilemez bir durumdur. Kavramlarımızın içinin egemen anlayış tarafından boşaltılması ve yeniden tanımlanması kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Meşruiyetlerini vahiy kaynaklı inançlarından aldıklarını dile getiren Yılmaz, "Mücadelemiz Allah'a hesap vereceğimiz bilinciyle dünyayı da tevhidi bir görüş ile şekillendirmek isteyen mücadeledir. Mevcut iktidar ülkemizdeki zulümlerin müsebbibi Kemalist ideolojiyi yeni biçimlerle halkımıza dayatmaktan vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Doğu Türkistan'dan Kürdistan'a, Suriye'den Mısır'a kadar İslam coğrafyasında dökülen kanların müsebbibi küresel zulüm sistemidir. Sorunun kaynağı Müslümanlar arasındaki ihtilaflar değil küresel sistemin bölge üzerindeki emelleridir. Platformumuz zulüm tamamen bitene kadar Adalet ve Özgürlükler alanında mücadelesine devam edecektir. Bu mücadele başta İslam kimliğimizin ve insanlık onurumuzun gereğidir" sözleriyle basın açıklamasını bitirdi.

Basın açıklamasının ardından Platformun bütün üyelerine plaketler verildikten sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir