• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Mavi Marmara Davası Sanığı Yadlin Havaalanı`nda Bekletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`de yayınlanan Yediot Aharanot gazetesi, İsrail askeri istihbaratı eski başkanı Amos Yadlin`in Türkiye`de hakkında çıkarılan gözaltına alma kararı nedeniyle İngiltere`ye girişine izin verilmeden önce Heathrow Havaalanı`nda bir süre bekletildiğini yazdı.

Gazete, on gün önce Londra`ya giden Yadlin`den Göçmen Dairesi görevlisinin beklemesini istediğini ve Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Yadlin`in havaalanında 45 dakika bekletildiğini, daha sonra kendisine İngiltere`ye giriş izni verildiğini bildirdi.

İsrail`in 2010 yılında Gazze`ye insani yardım götüren Özgürlük Filosu`nun sivil insani yardım gönüllülerini taşıyan amiral gemisi Mavi Marmara`ya yaptığı saldırının ardından, şehit yakınları ve diğer filo katılımcıları İsrail`e karşı büyük bir hukuk mücadelesi başlatmıştı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam eden davada aralarında İsrail Genelkurmay Dönem Başkanı Korgeneral Gavriel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Eliezer Marom, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Tuğgeneral Avishai Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Tümgeneral Amos Yadlin`in de bulunduğu sorumlular yargılanıyor.

İsrail`in Gazze`ye 2008 yılında düzenlediği Dökme Kurşun katliamı ve Gazze`ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi`ne kanlı saldırının düzenlendiği 2010 yılında İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Marom da geçtiğimiz günlerde İngiltere`de gözaltına alınıp sorgulanmıştı.

Page Top


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir