• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
"Radyoloji çalışanlarının sesine kulak verilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, Röntgen Teknisyenleri ile bir araya gelerek Radyoloji çalışanlarının "8 Kasım Dünya Radyoloji Günü"nü kutladı.
Seven, yaptığı açıklamada sadece yılın bir gününde hatırlanmak istenmediklerini söyleyerek, "Radyoloji teknisyen ve teknikeri çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen sorunları artık görmezden gelinmemeli, çalışma koşulları ve çalışma süreleri acilen iyileştirilmelidir. Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta dönüşüm programının en büyük paydaşları olan ve sağlığın her alanında görev yapan sağlık çalışanları için, paydaş olmanın gereğini yerine getirmeli ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması yönünde ciddi adımlar atmalıdır." dedi.

Radyoloji ünitelerinin "Radyasyon Güvenliği Yönetmeliği" çerçevesinde ele alınmasını ve sağlıklı hizmet üretilmesi yönünde yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Seven, "Alanla ilgili personel istihdamı yapılarak, uzman dışı, vasıfsız çalıştırmanın önüne geçilmelidir. Cihaz modernizasyonunun sağlanması, uygun havalandırma ve izolasyonu ile birlikte yeterli fiziki çalışma koşulları oluşturularak sağlıklı hizmet üretir hale getirilmelidir. Bir diğer konu ise, sağlıkları açısından son derece tehlikeli olan uygunsuz ortam ve çalışma koşulları nedeniyle yoğun radyasyona maruz kalan iyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş veya işlemlerde çalışan personelin haftalık çalışma sürelerinin artırılması kabuledilebilir bir durum değildir. Sendikamızın konu ile ilgili açtığı dava devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Seven, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Radyasyonun, insan sağlığını tehdit eden olumsuz etkilerine ilişkin onca bilimsel çalışmaların varlığına rağmen, çalışanların mesai saatlerinin artırılmasıyla başta kanser olmak üzere radyasyona bağlı birçok ölümcül hastalığa yakalanma riskini de beraberinde getirmesi "bir şey olmaz" mantığıyla ifade edilemez. Sağlık-Sen olarak, sağlıkta yürütülen tüm projelerin ana merkezi ve paydaşı olan ancak, zahmette paydaş görülüp, başarıda paydaş görülmeyen sağlık çalışanlarına biçilen bu rol ve yaklaşımı şiddetle reddediyoruz. Onca olumsuzluklara rağmen alanlarında başarının mimarları olan radyoloji çalışanlarının "8 Kasım Dünya Radyoloji Günü" kutluyoruz."(Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir