• DOLAR 32.514
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2427.748
  • ...
Vesayetçi ve darbeci zihniyet kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Diyanet Sen Divan Toplantısı, Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan ile Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda 'Vesayetçi ve darbeci zihniyet'in kaldırılması vurgusu yapıldı. Kurubulak semtindeki Toplum Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Memur Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca yaptı.

Hak aramak kutsaldır
Toplantıda Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Özkan, hak aramanın kutsal olduğunu belirterek, Diyanet-Sen olarak din hizmetlerinin önüne çıkan engellerli kaldırmak konusunda söyleyecek sözleri olduğunu kaydetti. Özkan, "Diyanet-Sen olarak bizler ülkemizin geçmişi ile geleceği arasında din hizmetinin önüne çıkan engellerle ilgili söyleyecek sözü olanlarız. Hak kutsaldır, hak aramakta kutsaldır." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi karış karış gezeceklerini belirten Diyanet-Sen Genel Başkan YardımcısıYakışır ise, " Türkiye'deki tüm illeri gezerek üye ve gönüllülerimizle bir araya geleceğiz. Halkımızın talepleri doğrultusunda gerekli yerlerden hakların iadesi için bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapmak için mücadele edeceğiz. Başörtüsü zulmünün kaldırılmasından memur haklarına kadar birçok alanda çalışmaları yürüterek kamuoyu oluşturmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Dini nikâh resmi nikâhın yerine geçsin
Hükümetten taleplerinin de olduğunu vurgulayan Yakışır, " Bizler dini nikâhın resmi nikâhın yerine geçmesini istiyoruz. Bunu yapmakla hem imamlarımızın zan altında kalmaması, hem de doğacak olan yanlışların önüne geçilmesini istiyoruz. Dini nikâh kıyacak olan imamın aynı anda resmi nikâhı da yapmasını istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

TSK'lar da din subayları olsun
Bunun yanında din görevlisine de siyaset yolunun açılmasını talep eden Yakışır, "Minberlerde ve hutbelerde siyaset yapmayacak şekilde TSK'lar da din subayı olmasını talep ediyoruz. Din görevlerine kürsü dokunmazlığının getirilmesini arzuluyoruz."dedi.

Vesayetçi ve darbeci zihniyet kaldırılsın
Yakışır, özerk Diyanet İşleri Başkanlığının getirilmesini ve Diyanet İşleri Başkanlığının seçimle işbaşına getirilmesini arzuladıklarını, vesayetçi ve darbeci zihniyetin kaldırılarak 75 milyon insanı kapsayacak sivil bir anayasanın yapılmasını talep ettiklerini söyledi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir