• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın, 2014 yılı mali destek programlarından geniş bir kitlenin eş zamanlı olarak aynı düzeyde bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla düzenlediği toplantı, girişimciler ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, Hazro Kız Meslek Lisesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Önceki yıllardaki programlar çerçevesinde 382 projeye 60,2 milyon TL hibe desteği sağlayan Ajans, 2014 yılında 20 milyon TL hibe desteği vermek için proje teklif çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Ajans uzmanları tarafından yapılan sunumda teklif çağrısının temel amaçları ve öncelikleri, mali destek miktarları ve eş finansman oranları, uygunluk kriterleri ve başvuru koşulları, teklif çağrısının yöntemi ve süresi gibi konular hakkında bilgi verilerek potansiyel başvuru sahiplerinin soruları cevaplandırıldı.

Proje hazırlama eğitimleri başlıyor
Öte yandan Ajansın proje kültürünün gelişmesi amacıyla gerçekleştirdiği Proje Hazırlama Eğitimlerine başladığı ve Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 18 ile 28 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimlere isteyen herkesin katılabileceği duyuruldu.
Diyarbakır'daki eğitimler, Ajansın hizmet binasında, Şanlıurfa'daki eğitimler ise Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleştirileceğini açıklayan Karacadağ Kalkınma Ajansı 2 günlük eğitimlerin ücretsiz olacağını açıkladı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)