• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
İstanbul'dan Batman'a tekerlekli sandalye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İstanbul Bağcılar Belediye'sinin, Batman'da bulunan engellilere gönderdiği 250 adet tekerlekli sandalye düzenlenen törenle ihtiyacı olan engellilere teslim edildi.

 

İl Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, engelliler ve aileleri ile STK'lar katıldı. Törende ise 250 adet tekerlekli sandalye, 250 engelliye teslim edildi.

 

Törende konuşan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "Geçmiş hükümetlerin ve çarpık zihniyetlerin ülkemizde engelli vatandaşlarımızı görmezden geldiği, onları toplumdan soyutladığı günleri çok şükür geride bıraktık. Engelli vatandaşlar için genel olarak yapılan hizmetlerden Batman'da evde bakım hizmetinden 3 bin 875 kişi yararlanmaktadır. Yine 64 engelli kardeşimiz yatılı ücretsiz bakım altındadır." dedi.

 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Batman'ın kardeş şehirleri olduğunu ve Batmanlıların her zaman Bağcılar'da kalacak yerleri olduğunu söyledi. Çağırıcı, "Biz Bağcılar'da engelli vatandaşlarımız için her ay 1,5 milyon TL hizmet harcaması yapmaktayız. Bağcılar Belediyesi alt-üstyapı çalışmalarını bitirmiş, sosyal kültürel ve diğer tüm alanlarda her vatandaşına hak ettiği yüksek değerle hizmet etmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise şunları kaydetti: "250 adet tekerlerkli sandalyenin engelli kardeşlerimizin hayatında yeni bir sayfa açacağı, onların hayatını kolaylaştıracağı yüzlerindeki mutlu ifadeden de anlaşılıyor. Engelli kardeşlerimizin güler yüzü Batman'a gelme sebebimiz. AK Parti Batman İl teşkilatına bu programdan ötürü teşekkür ediyor ve her zaman Batmanlıların yanında olacağız." (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir