• DOLAR 32.567
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2429.1
  • ...
Gaziantepli kadınlar Muharrem ayını andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Kadın Kolları tarafından Hicri yılbaşı münasebetiyle bir seminer düzenlendi. Kur`anı Kerim tilavetiyle saat 13.00`te başlayan programda Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı ile ilgili bilgiler verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Hanım Gürler, Hicri Takvimin başlangıcına esas teşkil eden Hz Peygamberin hicretini anlattı.

Muharrem ayı ve bu ayda gerçekleşen önemli hadiseler ile ilgili bilgi veren Gürler; Muharrem ayının Kur`anı Kerimde önem atfedilen 4 aydan bir olduğunu söyledi.

Muharrem ayının 10.gecesi olan Aşure günü hakkında konuşan Gürler, Kerbela olayı,Hz. Adem (a.s)`ın tövbesi, Hz. Nuh (a.s)`ın gemisinin Cudi dağına oturması, Hz. Yunus (a.s)`ın balığın karnından kurtuluşu, Hz. İbrahim (a.s)`ın ateşten yanmaktan kurtuluşu, Hz. Yusuf (a.s)`ın babasına kavuşması gibi bir çok olay hakkında kısa kısa bilgiler verdi.

Muharrem ayının değerinin İslam`dan önce de bilindiğinin altını çizen Gürler, bu günlerde bol bol ibadet ve dua edilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Müslümanları bugünlerde oruç tutmaya davet eden Gürler, Muharrem ayının 9. 10. ve 11. günü tutulan orucun iki yıla bedel olduğunu söyledi.

Program yapılan dua ile son buldu. (Songül Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir