• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak`ta Uhuvvet ve Vahdet Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi Doğu-Batı Kardeşlik Kulübü tarafından "Uhuvvet ve Vahdet" adlı konferans düzenlendi.
 
İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe akademisyenlerin yanı sıra üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.
 
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Kırdar katıldı.
 
Kırdar, konuşmasında İslam ümmetinin düştüğü mevcut durumun kardeşlik bağının kopmasından kaynaklandığını belirterek dün Afganistan da yaşananlar bizlere ibret olması lazım. Dünya dört bir yanından gelerek saf halinde savaşan Müslümanlar dünyanın en büyük ordusu Kızıl orduyu yenerek vahdetin ne denli önemli bir güç olduğunu bizlere göstermiştir. Öte yandan yine Afganistan`daki Müslümanların savaştan sonra fırkalara bölünüp gücünü kaybedip zayıflaması bizlere yine çok büyük dersler vermektedir.
 
Kırdar son olarak, "Bu gün bu gençler, sayı olarak en fazla 50 kişi olabilirler ama kulüp olarak bir devletin ideallerinden daha büyük hedefler seçmişler. Ben de rabbimden bu gençleri Muaffak eylemesini diliyorum" diye devam etti.
 
Kırdar`ın konuşmasından sonra mikrofonu alan Botan İlahi Grubu sanatçılarından Derviş Madsor ve Salih Gül, seslendirdikleri ilahilerle salondaki öğrencilere coşkulu anlar yaşattı. (Mustafa Erkan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir