• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Apart Evlerin Denetim Sebebi Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın öğrenci evleriyle ilgili konuşmasına denk gelen kontrollerin Beyoğlu`nda faaliyet gösteren dernek ve vakıfların ortak şikayeti üzerine gerçekleştirildiği bildirildi.

İstanbul Valiliği`ne ortak dilekçeyle yapılan şikayet üzerine gerekli kontrollerin yapılabilmesi amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü, il sosyal güvenlik kurumu, maliye, belediye ve il sağlık müdürlüğünün de aralarında bulunduğu komisyon oluşturuldu.

25 Temmuz`da yapılan şikayette, Beyoğlu bölgesindeki bazı evlerin günlük kiraya verildiği, bazı ev ve apart otellerin ruhsatsız olarak çalıştığı belirtildi.

Şikayette belirtilen 136 adresten 53`ünün 22 Ekim`de denetlendiği, 17 tane Apart Otel`in ruhsatsız olduğu için mühürlendiği, 12`sinin ise sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle SGK ekipleri tarafından tutanak tutulduğu belirtildi.

5 Kasım`da 83 adrese yönelik denetimlerde ise ruhsatsız 25 Apart Otel mühürlendi. Yabancı işçi çalıştıran 4 Apart Otel için tutanak tutuldu.

Evini kiraya veren ancak kirayı elden aldığı tespit edilen bazı ev sahiplerinin durumu vergi dairesi ekipleri tarafından tutanakla tespit edildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir