• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
`Alevi Sünni kavgası yok sorun sistemdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından geleneksel muharrem ayı iftar programı düzenlendi.
 
Feshane`de düzenlenen iftar yemeğine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, HÜDA PAR GİK üyesi Erdal Elibüyük, HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Veysi Tali, ABD Başkonsolosu Temsilcisi Charles F. Chuck Hunter, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fener Rum Patrikhanesi Lideri Bartholomeos, İran Başkonsolosu Murtaza İfer, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, Irak Başkonsolosluğu temsilcisi ve Sanatçı Bedia Akartürk katıldı.
 
Türkiye`de cumhuriyetin yenilenmesi gerekiyor
İslam dünyasında çok acı şeyler yaşandığını ifade eden Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, "Anadolu`ya Seyitler geldi. Seyitler İslam`ın muhabbetle yayılması için Çin`e kadar çaba gösterdiler. Türkiye`de `Alevi Sünni barışı sağlayacağız.` deniyor. Alevi Sünni arasında kavga yok ki. Böyle bir şey yok. Sorun sistemsel ve anayasaldır. Bu zamana kadar inanç kavgası yoktu. Sorun sistemin dışındaki güçler. Sorunlar siyasaldır. Sorunlar inanç kesimlerinden kaynaklanmıyor. Türkiye`de cumhuriyetin yenilenmesi gerekiyor." dedi.
 
İnsanlığın Kerbelası devam ediyor
İnsanlığın Kerbelasının devam ettiğini ifade eden Çelik; "İnsanlık için aşura devam ediyor. Cenab-ı Hak lütfetti, bu ülkede huzur içerisinde farklı dinlerden, mezheplerden kardeşler, canlar olarak bir araya geldik, bir sofranın etrafını paylaştık. Ancak bugün Suriye`de âlimler fetva veriyor. İnsanlar açlıktan ölmesinler diye `kedi, köpek eti yiyebilirler` diyorlar. Böylesi bir facia, gelişmiş insanlığın önünde, teknolojik olarak en yüksek seviyedeki insanlığın önünde gerçekleşiyor. Bütün bir insanlık bunu seyretmek durumunda kalıyor. Demek ki insanlığın gelişmesi, insanın hakikatinin her zaman ayakta durması anlamına gelmiyor. İnsanlık adına nerede bir acı varsa insanlığın hakikatine karşı nerede bir zulüm varsa Kerbela`yı ve aşurayı yüreklerde taşıyanlar ona karşı çıkar" diye ifade etti.
 
HÜDA PAR ve Mustazaflar Cemiyeti heyeti de iftara katıldı
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından yapılan davete icabet edenler arasında HÜDA PAR ve Mustazaflar Cemiyeti`nden de yetkililer iftarda yer aldı. İftar programına HÜDA PAR`dan GİK üyesi Erdal Elibüyük ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Veysi Tali katılırken, Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi`nden de bir heyetin katıldığı görüldü. (Enes Durmaz - İLKHA)
 
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir