• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
"Belediyenin mazeret göstermeye hakkı yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Merkezde bulunan Muratpaşa Mahallesi sakinleri, Mahallenin içinden geçen kanalın yaydığı pis koku nedeniyle evlerinin kapısında oturamadıklarını, belediyenin ise işini yapmayarak mazeret öne sürdüğünü iddia ettiler.


Defalarca mahalle sakinleriyle beraber belediyeye müracaat etmelerine rağmenbelediyenin birtürlü kanal sorunun halledilmesiyle ilgili kendilerine olumlu bir cevap vermediğini belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmaz; "Sorun ile ilgili olarak belediyeye her başvurduğumuzda verdikleri cevap 'gelip bakacağız' diyerek meseleyi geçiştiriyorlar. Yağmursuları kanalın içerisini kısmen temizlemesine rağmen, gördüğünüz gibi kanal halen çöple dolu. Şuan yağmurdan dolayı çocuklar dışarıda değil. Normal zamanlarda çocuklarımız sürekli bu kanal çöplerinin içerisindeler. Yaz boyunca mahalle sakinleri olarak kanalın yaydığı koku ve sivrisinek nedeniyle kapımızda oturamıyoruz. Ayrıca kanala bağlı tuvalet boruları var. Bazı aileler açık kanalı kanalizasyon olarak kullanmak zorunda kalıyor. Kanal üzerinde köprünün olmaması nedeniyle zaman zaman özellikle yaşlı insanların düştüklerine şahit olduk. Tüm müracaatlarımıza rağmen bu sorunla kimse ilgilenmiyor." diye konuştu.


"Kanal üzerinin kapatılmasını istiyoruz''
Kanalın üzerinin kapatılmasının gerektiğini sözlerine ekleyen Yılmaz; "Eğer kanalın üzeri kapatılmazsa temizlemenin hiçbir faydası olmayacak. Belediye Başkanı Necmettin Dede Çevre Bakanının, üstü açık kanalların kapatılmaması gerektiğini söylediğini söylüyor. Nedeninin ise kanalın tıkanıp mahalle arasına suyun dağılmasının riskinin olması olarak belirtiyor. Peki, kanalın geçtiği bütün güzergâhlarda sorun çıkmıyor da sadece bu mahallede mi sorun çıkacak? Açık kalan mesafe en fazla bin metrelik bir mesafe. Bu kısa mesafe ne diye kapanmıyor ki? Bunu anlayamıyoruz doğrusu." ifadelerini kullandı.


Ahırların pislikleri mahallenin içinden geçiyor
Kanalın özellikle yazın çok koktuğunu, saçtığı mikrop nedeniyle çocuklarının hastalandığını söyleyen Savaş Özkan, "Çocukları hastaneye götürdüğümüzde doktorlar mikrop kaptıklarını söylüyorlar. Bu kanalın biran önce temizlenmesini ve kapatılmasını istiyoruz. Kanalın geldiği istikamette ahırlar var. Ahırların pislikleri mahallenin içinden geçiyor. İlkbaharda sular yükseldiğinde kanal taşarak bahçelerimize ve evlerimize giriyor. Kanal suyundan dolayı bir bahçe bile ekemiyoruz." dedi.


Seçim geldiğinde "Projelerimiz var yapacağız''diyerek kapılarına gelenlerin, mahalleliyi seçimlerden sonra yine dertleriyle baş başa bıraktıklarını kaydeden Özkan, kendisini bildi bileli bu sorunun var olduğunu söyledi.


Mevcut sorunu bizzat AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık'a ilettiğini belirten Deniz Saygı ise; "Tamam, meseleyi halledeceğiz diyenler bir yıl geçmesine rağmen halen bir şey yapmadılar. Koskoca denizin altında kanal yapıp tren geçiriyorlar, şehrin ortasında küçücük bir kanalı halledemiyorlar. Bu ne iş anlayamadık." diye konuştu.


Halka hizmet konusunda belediye mazeret gösteremez
Mahalle sakinlerinden Fikret Ayhan ise; "Gördüğünüz bu manzara Muş'un yüzkarasıdır. Belediyeye kanal için 97 dilekçe vermemize rağmen halen bir işlem yapılamamıştır. Bu çöp Muş'un ayıbıdır. Belediyeye 250-300 metre uzaklıkta olan bir yerde böyle bir manzaranın olması hem çevre hem de halk sağlığı açısından son derece tehlikeli ve utanç verici bir durum olarak değerlendiriyor ve ilgili kişileri bundan dolayı kınıyorum. Yaptığımız her müracaatta 'ödenek gelecek gerekeni yapacağız' diyerek basit gerekçelerle bizi oyalıyorlar." dedi.


Halka hizmet konusunda belediyenin mazeret gösteremeyeceğini ifade eden Ayhan, mevcut sorunun halk ve çevre sağlını tehdit ettiğini belirterek, "Eğer birileri temizlik konusunda Muş'u ayıplıyor ve eleştiriyorsa haklı olarak eleştiriyorlar. Çünkü bu eleştirileri doğrulayan kanıtlar ortada…" dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir