• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...
Kırsal kalkınmaya BESAŞ yatırımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Keles'te kurduğu BESAŞ Süt ve Süt Ürünleri Tesisi törenle hizmete açıldı.


Bölgede hayvancılığın gelişmesi amacıyla köylerden toplanacak sütler, günlük pastörize süt, kaşar peyniri, ayran, kaymaklı- kaymaksız yoğurt, krema, kahvaltılık lor ve peynir olarak işlenmesi planlanıyor. İşlenen ürünlerin ise BESAŞ'ın satış noktalarında birinci elden tüketiciyle ulaştırılması sağlanacak.


Tesisin açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile Keles Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan'ın yanı sıra BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tesis sayesinde bölgede tarım ve hayvancılığın yeniden ivme kazanacağını belirterek, "Üreticimiz kazanacak ve bölgede refah seviyesi yükseldikçe göç sorunu ortadan kalkacak. Üretimin kalitesinin artması, ambalajlanması ve fuarlara katılması dâhil olmak üzere üretici her konuda Büyükşehir Belediyesi'nden destek alacak ve Bursa bu konuda da örnek olacak." dedi.


Keles BESAŞ süt ve süt ürünleri tesisinin dünyanın konularında en önde gelen firmalarının süt işletme makineleri kullanılarak tam donanımlı olarak kurulduğunu belirten Altepe, "Tam donanımlı laboratuvarında üretilen ürünler gerekli testlerden geçirilerek özel araçlarla Bursa'ya ulaştırılacak. Tesis yaklaşık 9 bin metrekarelik alan içinde 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Daha önce Tekel binası olarak kullanılan tesis binası Keles Belediyesi ile BESAŞ arasında yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Büyükşehir Belediyesi, bölgenin menfaatine çalışmalar yapılması için binayı BESAŞ'a devretti." diye konuştu.


Başkan Altepe, dağ yöresinin kalkınmasına destek olacak tesisle Bursa'nın yine örnek olacağını belirterek, "En gelişmiş makine ve teçhizatla çalışacak olan tesis, tek vardiyada 30 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Günde 3 vardiyada 60-70 ton günlük süt işlemeyi hedefliyoruz. Bu sayede, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık yöresindeki hayvancılık kalkınacak ve bölgeye iş imkânı sağlanacak. Fabrikada kaşar peyniri, ayran, günlük pastörize süt, kaymaklı-kaymaksız yoğurt, kahvaltılık lor peyniri, krema üretiliyor ve ilerleyen dönemlerde de ek yatırımlarla tere yağ, kaymak, çeçil peyniri ve dil peyniri üretimi gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu.


Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, daha önce Tekel Genel Müdürlüğü'ne ait atıl bir mekan olan alanın Keles'e kazandırıldığını hatırlatarak, mekanın düşük bir bedelle Büyükşehir Belediyesi'ne kiralandığını söyledi. Kaynak, süt üretim tesisinin bölgenin ekonomik gelişimine, istihdama ve göçün önlenmesine katkı sağlayacağı için tüm halkı sevindirdiğini ifade etti.(Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir