• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Gazze karanlık bir tünelin içinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sağlık Bakanı Mufid el-Muhallelati, Gazze`de düzenlediği basın toplantısında, "Elektrik kesintileri nedeniyle, bölgedeki 476 böbrek hastasının kullanmak zorunda olduğu 88 diyaliz makinesi, 113 kuvöz, 45 ameliyathane, 11 sezeryan odasının yanı sıra yoğun bakım odaları, labaratuvarlar ve kan bankaları çalışamama tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

Mevcut durumun Gazze`deki hastaların hayatını tehdit ettiğini vurgulayan Muhallelati, "Devam eden elektrik kesintileri Gazze`yi karanlık bir tünelin içinde bırakıyor. Gazze halkı gerçek anlamda sağlık kriziyle karşı karşıya" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı ayrıca, BM, uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerine " Gazze`deki hastaların hayatını korumak için acilen hareket ederek etkin adımlar atma" ve "ablukayı kaldırması için İsrail`e baskı yapma" çağrısında bulundu.

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından Gazze`de tünellerin çoğunluğunun yıkılması sonucu başlayan akaryakıt krizi, bölgedeki tek elektrik santralinin durmasına ve 12 saatlik elektirik kesintilerinin yaşanmasına neden oluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir