• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Taliban barış ihtimali sıfır bile değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Newsweek dergisine röportaj veren Ehsan, "ABD`nin İHA saldırısı sonucu eski TTP lideri Hakimullah Mehsud`un ölmesi sonrası hükümet ile barış müzakeresi ihtimalinin sıfır olduğunu söylemek çok iyimser olur. Diyalog ihtimali sıfırın altında.`` şeklinde konuştu. Ehsan röportajda eski lider Mehsud`un öldürülmesi ile ilgili hükümetin parmağının olduğundan yüzde 110 emin olduğunu ve istihbaratın yüzde 80`ninin Pakistan güvenlik kuruluşları tarafından sağlandığı iddia etti.

Ehsan ayrıca, eski liderleri Mehsud`un intikamını almak için gereken her şeyi yapacaklarını ve hedeflerinde güvenlik kuruluşları ve Taliban`a karşı olan herkesin olduğunu söyledi.

Pakistan hükümetiyle Taliban arasında müzakerelerin başladığı iddia edildiği günlerde eski Hakimullah Mehsud`un ABD insansız hava araçları ile öldürülmesi barış diyaloglarını olumsuz yönde etkilemişti. Yeni lider ile birlikte müzakerelerin nasıl bir boyut kazanacağı merakla beklenirken Pakistan hükümeti diyaloglara her zaman açık olduklarını yineliyor. Ancak Taliban hükümeti sorumlu göstererek intikam yeminleri ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir