• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Cizre'de 'Okumak Hayattır' kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Cizre Gençlik Merkezi tarafından 'Okumak Hayattır' sloganıyla başlatılan kitap okuma etkinliğin ilki gerçekleştirildi. Sanat Sokağında gerçekleştirilen kampanyada Gençlik Merkezi görevlileri, herkesi kitap okumaya davet etti.

Başlattıkları kampanya ile kitap okuma kültürünü oluşturmak istediklerini söyleyen Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, "Cizre Gençlik Merkezimizce düzenlenen 'Okumak Hayattır' sloganıyla başlatılan kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Kitap okuma etkinliğimizi Cizre Sanat Sokağı'nda icra etmeye çalıştık. Bunun çok önemli bir sebebi vardı. Burada kahve kültürü oluşturulmaya çalışılıyor. Biz burda kitap okuma kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza, gençlerimize kitap okumanın önemini bu sanat sokağı vasıtasıyla anlatmaya çalışıyoruz. Katılım gerçekten beklentimizin üstünde oldu. Yağmur yağmasına rağmen gerçekten güzel bir katılım oldu. İnşallah bu tür kültürel etkinliklerimizi artarak devam edecektir." dedi.


"Mürekkebin akmadığı yerde kan akar"
Kitap okumaya katılan vatandaşlardan Mücahit Çiftçi, "Gençlik Müdürlüğüne böyle bir etkinlik yaptığından dolayı teşekkür ediyoruz. Belki Cizre'nin çehresini değiştirmek adına güzel bir şey olabilir. Bu ilk olduğu için belki de sınırlı sayıldı. Ancak ileri ki günlerde katılım fazla oldukça daha güzel sonuçlar doğrulabilir. Çünkü ünlü bir düşünür şöyle diyor; Okuyun çok okuyun. Eğer okumazsanız mürekkebin akmadığı yerde kan akar. Yani eğer biz bu toplumda mürekkep akıtabilirsek insanların daha güzel şeylere, daha iyi şeylere yönlendirebiliriz. Bu toplumun gerçekten okumaya, yorumlamaya, düşünmeye ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.


"İslam dininin ilk emrini sokakta yerine getiriyoruz"
Bu tür etkinlikleri desteklediklerini dile getiren Genç Memur-Sen Temsilcisi Osman Gökhan Çam ise, "İlk emrin 'İkra' olduğu bir dinin emrini sokakta herkesin gözü önünde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir emri yerine getirmekten çok mutluyuz." şeklinde konuştu. (Abit Dündar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir