• DOLAR 32.513
  • EURO 34.569
  • ALTIN 2501.898
  • ...
Somali`ye Furkan Doğan Su Kuyusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 milyon insanın açlık ve susuzlukla karşı karşıya olduğu ve kuraklıktan 12 milyon insanın etkilendiği Somali’ye Türkiyeli gençlerden yardım eli uzanıyor. 3 yıldır bir çok bölgesine bir damla yağmur yağmayan Somali’de ençok suya ihtiyaç duyuluyor. 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Somali’ye 10 su kuyusu açtırıyor. Kuyulardan birine Somali’ye 10 adet su kuyusu yaptırıyor. Kuyulardan birine Mavi Marmara’ya İsrail baskınında şehit olan Furkan Doğan’ın adı verilecek.

Somali’de yaşanan insani krizin aşılmasında tüm insanlara görev düştüğünün belirtildiği 16 Temmuz Gençlik Hareketi’nden yapılan açıklamada, tüm Müslümanların bir ümmet olduğu, Somali’de yaşanan kuraklık ve açlık felaketinin aşılmasında tüm Müslümanların bir şeyler yapması gerektiği dile getirildi. Somali ve benzeri ülkelerde açılacak su kuyularının öneminin vurgulandığı açıklamada, açılacak olan kuyulara Afrikalılar için önemi olan Müslüman isimler ile Türkiye halkının sevdiği ve mücadeleleriyle tüm insanlara ve İslam ümmetine örnek olan kişilerin isimlerinin verilmesini seçtikleri dile getirildi.

“Afrika’ya gençlik yağmuru” kampanyasını düzenleyen 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Somaliye 10 su kuyusu yaptıracak. Su kuyularına, Şehit Furkan Doğan, Şehit Bahaddin Yıldız, Necmettin Erbakan Malcom X, İmam Harun, Şeyh Ahmet Yasin, İskilipli Atıf Efendi, Ömer Muhtar, Hasan el Benna ve Aliya İzzetbegoviç’in adları verilecek.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir