• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
"Organ bağışı hayat kurtarıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Organ Bağış Haftası ile ilgili bilgilendirmede bulunan Seydişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, organ bağışının önemine dikkat çekerek, Türkiye'de organ bağışlarının, bakanlığın kontrolü ve denetiminde yapıldığını hatırlattı.


"Ülkemizde organ bağışı Bakanlık kontrolünde yapılıyor"
Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış tam donanımlı 111 nakil merkezi, yeterli ve deneyimli nakil ekipleri ile organ nakli faaliyetlerini başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Harmankaya, "Nakil sayısı bakımından Avrupa'da üst sıralarda yer alan ülkemizde, nakillerin büyük çoğunluğu canlıdan gerçekleştirilmektedir. Organ nakli olmuş hastalarda başarı ve sağ kalım oranı Avrupa'da yüzde 85-96 olup, bu oran ülkemizde de Avrupa ile eşdeğer durumdadır." dedi.


"Organ bağışından önemli ilerlemeler oldu"

2002 yılından günümüze kadar Türkiye'de organ bağışı ve organ nakli ile ilgili oldukça önemli ilerlemelerin kaydedildiğini belirten Harmankaya,"Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Tedavi için gerekli operasyonlar son teknoloji ve uzman doktorların tecrübeleriyle yapılabiliyorken asıl sorun bağışlanan organ bulunamamasıdır. Organ bağışı konusunda taahhütte bulunmak için Sağlık Müdürlüğüne bağlı herhangi bir birime başvurmak yeterli. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu. (Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir