• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da Organ Bağışı standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı haftası etkinliği kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Organ Bağışı koordinatörlüğünde, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağış biriminde bulunduğu standa organ bağışı konusunda vatandaşlara ve hastane çalışanlarına bilgilendirme yaparak organ bağışının önemi anlattı.

Organ bağışlarının da kabul edildiği stantta 45 kişi organ bağışında bulunulduğunu belirten Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Serhat Şimşek,organ ve doku bağışı konusunda bilgi almak isteyen vatandaşların 0432 210 2115 /1113 telefonlarından ve ya www.vsm.saglik.gov.tr internet sitesinde ayrıntılı bilgi alabileceklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bölge Eğitim Araştırması Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Edip Gönüllü ise, Van'da organ bağış oranının bayağı düşük olduğunu ifade ederek, "Bunun en başında da halkımızın yanlış bilgilendirilmesi geliyor. Ayrıca dini anlamda kimi çekinceler var. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının dinen herhangi bir sakıncası olmadığı yönünde bir açıklaması oldu." dedi.

"Bağışladığımız organların başka insanlara can kazandıracağını unutmayalım"

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri bu çalışma ile organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Gönüllü, yaklaşık 45 organ bağışı aldıklarını söyleyerek, "Bu bizim için sevindirici oldu. Halkımızın daha duyarlı olması için Sağlık Müdürlüklerine, hastanelere ve organ nakliyle ilgili bu gibi kuruluşlara başvurarak bilgi alabilirler. Çünkü verecekleri organların neticede başka insanlara can kazandıracağını unutmamaları gerekiyor." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir