• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
ARTIK VAKTİ GELMEDİ Mİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mü`minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Buharî)

Bu hadis-i şeriften anlaşıldığı üzere İslam dininin temelleri vahdet ve kardeşlik üzerine inşa edilmiştir. Daha birçok ayet ve hadislerle de bunun önemine vurgu yapılmıştır. Bu kardeşliğin sözde kalmayıp özde gerçekleşmesi gerekir. Ama maalesef günümüzde Müslümanlar arasında olması gereken kardeşliğin tam manasıyla gerçekleşmediğini görüyoruz.

Son zamanlarda İslam düşmanları tarafından İslami kesime yönelik yapılan saldırılar ve atılmaya çalışılan iftiralar herkesçe malumdur. Aslında bunların kin ve nefretleri, ne belirli kişilere ne de derneklere yöneliktir. Bu zalimlerin asıl yok etmek istediği şey İslam nurudur. Durum böyleyken İslami medya ve camiaların, Müslümanlar üzerinden İslam dinine yönelik yapılan bu saldırılara duyarsız kalmaları son derece üzüntü vericidir.

Daha önceki yıllarda İslami kimliğiyle tanınan bazı gazeteci ve yazarlar, o dönem yaşanan olaylar karşısında bu camianın kendini ifade etmekten yoksun olduğunu ve bu yüzden haklı ve haksızı ayırt edemedikleri için sessiz kaldıklarını söylüyorlardı. Peki ya şimdi? Ak ile kara bu kadar aşikâr iken, bu kez hangi bahanelerin arkasına sığınacaklar, merak ediyorum doğrusu.

Şu çok açık ortadadır ki, gerek ülkemizde gerekse dünyadaki Müslümanlar arasında vahdet ve İslam kardeşliğinin hâkim olmaması sadece İslam düşmanlarının işine yaramaktadır. Onlar bu açığı fırsat bilip her defasında kara bir bulut gibi Müslümanların üzerine çökmektedirler Ümmeti zehirli bir sarmaşık gibi saran tefrika illeti yüzünden Müslümanlar her geçen gün güç kaybederken, kâfirler ise daha da güçlenmektedirler. Bu nedenledir ki şu anda birçok İslam ülkesi kâfirlerin işgali altındadır. Artık anlamamız gerekir ki İslam düşmanları, bu gücü ve cesareti aramızda var olan ihtilaflardan almaktadırlar.

Kardeşlerim! Artık vakti gelmedi mi? Birbirimizi sevip birbirimizin derdiyle dertlenmenin, her şeyi eleştirmekten vazgeçip aynı safta omuz omuza mücadele vermenin ve küfre karşı tevhitte birleşmenin… Şunu bilmeliyiz ki ümmetin yeniden dirilip hayat bulması, ancak aramızda vahdet ve İslam kardeşliğinin sağlanması ile mümkün olabilir.
İslam ümmetinin bu vahdete kavuşması dileğiyle, Allaha emanet olun…

Arzu AŞKIN SİVEREK / Yaş:25

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir