• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Bingöl'de meyvecilik çalıştayı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca Bingöl Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı Meyvecilik Alt Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile DAP İdare Başkanı Adnan Demir birer konuşma yaptılar.


Çalıştayda konuşan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl ilinde en çok üretilen meyvelerin elma, üzüm ve ceviz olduğunu belirtti. Taşyapan, Bu meyvelerin ise pazar alanı olarak yeterli bir çalışma olmadığına dikkat çekti.


Anadolu'nun her coğrafyasında her türlü meyvenin yetiştiğini ifade eden Vali Taşyapan, "Ancak bunlar bahçelerde kişisel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yapılmaktadır ve ekonomik bir faaliyet olarak görülmemektedir. Bu da meyvecilik adında bizim amaçladığımız hedefe hizmet etmemektedir." şeklinde konuştu.


Çalıştay hakkında bilgi veren DAP İdare Başkanı Adnan Demir ise konuşmasında, "Biz bu meyvecilik çalıştayını yaparken de bizim bölgemizin ihtiyacı olan fidan üretiminin bu bölgede yapılmasını hedefliyoruz. Bunu yaptığımız takdirde ekmelerimiz boşa gitmeden, kaynaklarımız heba olmadan daha kısa sürede amaçladığımız yere geleceğimizi düşünüyoruz." İfadelerini kullandı. (M. Salih Gönül/Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir