• DOLAR 32.501
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2435.06
  • ...
Konyalılar yere atılan kartvizitlerden bıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya'da kimliği belirsiz kişiler tarafından her gün kentin en işlek cadde ve sokaklarına bırakılan hayat kadınlarının kartvizitleri halkın tepkisine yol açtı. Her gün bu kartvizitleri görmekten bıktıklarını ifade eden Konyalılar, kartvizitleri yere atanlar hakkında caydırıcı cezalar verilmesini istediler.


"Mahcup oluyoruz"
Konu ile ilgili rahatsızlıklarını dile getiren esnaf, dükkânlarının kapılarının önüne atılan kartvizitlerden dolayı müşterilerine karşı mahcup duruma düştüklerini ifade ettiler.


Birkaç ay önce emniyetin bu işin üzerine gittiğini ve bir süreliğine bu tür kartvizitlerin dağıtımına son verildiğine dikkat çeken esnaflar, "Zina yapanlara caydırıcı cezanın olmayışı ve kartvizitleri dağıtanlara ancak 5326 sayılı kabahatler kanunu 37. Maddesinden(çevreyi rahatsız etmek) ceza verilebildiği için polis yakalayınca bırakmak zorunda kalıyor. Onlar da aynı şekilde devam ediyorlar." ifadelerine yer verdiler.


"Mevlana diyarına yakışmayan bir durum"
Caddelere atılan kartvizitlerin Mevlana Diyarı olan Konya'ya yakışmadığını ifade eden yerel halk, "Biz çoluk çocuğumuzla caddelerde yürüdüğümüzde utanıyoruz. Bu Mevlana diyarına yakışmayan bir durumdur. Konya'mız inanç, gelenek ve göreneklerine eskiden beri bağlı bir şehirdir. İmajımızı bozan kendini bilmez bu bir avuç insana caydırıcı cezaların uygulanmasını istiyoruz. Kartvizitlerin üzerinde hayat kadınlarının telefon numaraları zaten yazılıdır. Polisin şu anda yetersiz de olsa elindeki yetkiyi azami derecede kullanıp onlara göz açtırmamalarını istiyoruz. Hükümetten de toplumu gün geçtikçe daha çok bozup bataklığa sürükleyen zinanın en büyük suçlardan sayılıp ona göre ceza verilmesini istiyoruz." şeklinde tepkilerini dile getirdiler. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir