• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Dost-Der, öğretmene yapılan şiddete tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin'de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), son dönemde Mardin ilinde öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen darp olayı ve kızlı-erkekli evlerde kalan öğrenciler konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Dost-Der Başkanı Av. Yahya Turan tarafından yapılan açıklamada, "Yaklaşık bir ay önce Okay Yaşar Lisesinde Ömer Öncel'in darbedilmesi ve son olarak 13 Mart İlköğretim Okulunda görev yapan Öğretmen Veysi Utlu'nun darbedilmeleri kabul edilemez bir durumdur." ifadelerine yer verildi.


Yetkililerin biran önce okul güvenliğini sağlamaya yönelik adımlar atmasını isteyen Turan, öğretmenlerin mağduriyetlerine sebep verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Okay Yaşar Lisesinde darp edilen Ömer Öncel'i dernek olarak ziyaret ettiklerini ifade eden Turan, Eğitimcilerin bu tür şiddet vakalarıyla karşı karşıya kalmamalarını temenni ettiklerini belirtti.


"Karma eğitim sistemine son verilmeli"
Son günlerde gündeme gelen kızlı erkekli evler ve yurtlar meselesine de değinen Turan, karma eğitim sisteminden vazgeçilmesini istedi.


Kızlı erkekli evler meselesini gündeme getiren Başbakan Erdoğan'ın toplumsal bir yaraya değindiğini belirten Dost-Der Başkanı Av. Yahya Turan, "Başbakan'ın açıklamalarına katılıyoruz. Ancak bu mesele gündeme geç getirilmiştir. Çünkü yıllardır bir kısım üniversite öğrencileri bu şekilde birlikte kalmaktadırlar. Erkek ve kız öğrencilerin aynı evde veya aynı ortamda kalmaları ne dinimize ne de kültürümüze uyar. Bunun altında yatan temel sebep karma eğitim sistemidir. Bu sistemin toptan kaldırılması gerekir. Toplumdaki ahlaki yozlaşmanın bitirilmesi için toplumun ve duyarlı STK'ların bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir