• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Almanya Otobüs Taşımacılığına Dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Parlamentosu, önümüzdeki yıldan itibaren demiryoluna rekabet yasağını kaldırarak şehirlerarası otobüs taşımacılığına izin verdi. 2012’den itibaren Alman şehirleri arasında da özel otomobillere, tren ve ucuz uçuşlara rakip olarak otobüs taşımacılığı başlayacak.

Hristiyan Demokrat Parti CDU’lu Ulaştırma bakanı Peter Ramsauer tarafından hazırlanan kanun değişikliği şimdiye kadar şehirlerarası otobüs taşımacılığına engel teşkil eden sınırlandırmaları ortadan kaldırdı. ‘Şahıs taşıma kanunu’na göre otobüs taşımacılığının yapılabilmesi için özel izin alınması gerekiyordu ve demiryollarının ulaştığı yerlere otobüs taşımacılığına izin verilmiyordu.

Alman Ulaştırma bakanı Ramsauer, tüketicilere uzun mesafelere daha uygun fiyatlarla ulaşabilmeleri için yeni imkanlar tanınması gerektiğini belirterek insanların özel otomobilleri yerine çevreyi kirletmeyen otobüslerle de yolculuk yapabileceklerini söyledi. Ramsauer, demiryolu müşterilerini kaçırmak niyetinde olmadıklarını vurguladı. Otobüslerin şehirlerarası taşımacılık yapabilmesi için gelecekte de yetkili kurumlardan izin alması gerekiyor.

Elli kilometreden daha kısa mesafeler için otobüs taşımacılığına yine izin verilmeyecek. Devlet tarafından finanse edilen ve kısa mesafelerde hem kara hem de demiryolu üzerinden taşımacılık yapan ÖPVN koruma altında tutulacak.

Demiryolu taşımacılığını destekleyen sivil insiyatifler, otobüs taşımacılığına izin verilmesini ‘rekabetin bozulması’ şeklinde eleştirdi. Alman Demiryolları Sendikası (EVG) da otobüslerin uygulayacağı çok ucuz tarifelerin gelecekte daha çok kişinin işini kaybetmesine neden olacağını iddia etti.

Alman Otomobil Sanayii VDA ise otobüs taşımacılığına kolaylık getirilmesini yerinde bir karar olarak gördüklerini ve seyahat edebilmek için sınırlı bütçesi bulunan kişilerin bu imkandan çok istifade edeceklerini bildirdi.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir