• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
"Halkın huzurunu kaçırmaktan vazgeçin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bilge Eğitim Derneği Yönetim Kurulu, geçen hafta sonunda yaşanan olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, halkın huzurunu bozmaya yönelik kaos ortamı oluşturmaya çalışan çevrelere, "İnsanların mallarını ve haklarını eksiltmeyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın!" ayeti kerimesiyle çağrıda bulunarak, Batman'da gelişen olayları üzüntü ve esefle takip ettiklerini, olaylarda ölen genç üzerinden söz konusu çevrelerce çok kirli hesap ve planların tezgâhlanmasını şiddetle kınadı.


Aklı selim ile hareket eden herkesin çok net bir şekilde görebileceği bir durumla karşı karşıya oldukları ifade edilen açıklamada, "Bir düğünde ölümle neticelenen bir olay üzerine, birilerinin, kendilerine fırsat doğmuş gibi balıklama atlayarak, olayı birilerinin üzerine yığmaya çalışmaları, aslında olayın ne kadar planlı ve provokatif olduğunu açıkça ortaya çıkarmaktadır." denildi.


PKK/BDP'li yetkililerin kışkırtıcı söylemler ile fitne ve bozgunculuk çıkarmaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, "Özellikle PKK/BDP yetkililerinin ve onlara yakın medyanın kışkırtıcı, bir o kadar da delil, mantıktan ve ahlaktan uzak üslup ve beyanatları, tamamen ortalığı germe, fitne, fesat çıkarma, bir başka değişle bozgunculuk çıkarmaya hizmet etmektedir. Huzura ve kardeşliğe susamış halkımızın siyasi rant ve çıkar hesapları uğruna kurban edilmesi, bu halka yapılacak en büyük kötülüktür." ifadeleri kullanıldı.


Sermayesi kaos ve bozgunculuk olanlar huzur ve sükun ortamı istemezler
Mevcut durumun bu zihniyetin halka verdiği değerin anlaşılması açısından ibret verici olduğu kaydedilen açıklamada, "Sermayesi kaos ve bozgunculuk olanlar, huzur ve sükun ortamı istemezler. Çünkü biz biliyoruz ki, halka götürecek fikirleri ve hizmetleri olmayanlar, kaos ortamı yaratır ve bu kaos ortamında, halkın duygularını da istismar ederek, halkı kendi emellerine alet ederler. Çünkü bunlar, huzur ve kardeşlik ortamlarında varlıklarını devam ettiremezler. Hayatlarını idame ettirebilmeleri için, kaos ve kargaşaya, yaşamsal kanları gibi muhtaçtırlar." sözlerine yer yerildi.


Halka zarar vererek hizmet edemezsiniz
Bilge Eğitim Derneği olarak halkın huzurunu bozmaya yönelik kaos ortamı oluşturmaya çalışanları şiddetle kınadıklarının vurgulandığı açıklamada, "Kaos ortamını yaratmaya, toplumu germeye ve birbirine düşürmeye çalışan PKKK/KCK/BDP zihniyet sahiplerine diyoruz ki, sizler bu yol ve yöntemlerle hiç bir yere varamazsınız. Halka zarar vererek, kötülük yaparak hizmet edemezsiniz. Halka fikir ve hizmetleriniz ile gidin. Halkın huzur ve rahatını kaçırmaktan vazgeçin. Unutmayın ki halkımız, yalanlarınıza ve iftiralarınıza inanmayacak kadar uyanık ve kirli oyunlarınızı görecek kadar da ferasetlidir." denildi.


Sağduyuyla hareket etmelerinden dolayı HÜDA PAR'ı tebrik ederiz
Açıklamanın devamında, " HÜDA PAR camiasını da, kurulduğu günden bu yana, teşkilat binası ve üyelerine yönelik yapılan onlarca saldırı, hakaret ve iftiraya rağmen, çekilmek istendiği kirli oyun ve tuzaklara düşmeyerek, halkın huzur ve menfaatini önceleyerek, sağduyuyla hareket etmelerinden dolayı tebrik ve takdir ediyoruz. Aklıselim ve sağduyuyla hareket edip, provokatörlerin oyunlarını boşa çıkaran HÜDA PAR camiasına, Batman halkı adına teşekkürlerimizi sunarız. Bu doğru bilinç ve sorumluluk şuuruyla olan hareket tarzınızın devam etmesi beklentisi içinde olduğumuzu belirtmek isteriz." ifadeleri yer aldı.


Açıklamada, son olarak alimlere, kanaat önderlerine ve tüm kesime çağrıda bulunularak, "Alimlerimize, kanaat önderlerimize, STK'lara, yazacak ve söyleyecek sözü olan aydınlarımıza ve yazarlarımıza çağrımız şudur ki; Gelin, oynanmak istenen bu oyunlarla, oluşturulmak istenen kaos ortamının karşısında olduğumuzu, net bir şekilde ifade ederek, ortamı geren tarafın karşısında ve sağduyu ile hareket edenin yanında olalım. Bilin ki bunu yapmadığımız taktirde, oluşabilecek kötü neticelerden hepimiz sorumlu oluruz" denildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir