• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Bitlis'in bir kimliği var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oktay Belli geldiği Bitlis'te Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Koruma Uygulama ve Denetim Birimi (KUDEB) üyeleri ile yemekte bir araya gelerek, Bitlis'in bir kimliğinin olduğunu söyledi.

Yemekte bir konuşma yapan Prof. Dr. Belli, "Biz Bitlis'e her zaman koşarak geliriz. Çünkü Bitlis kimlikli bir şehirdir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu mimariyi yansıtan içerisinden dere geçen başka bir yer yok. Biz yıllardan beri Bitlis'e gereken önemin verilmesi konusunda çok büyük çaba harcadık." dedi.

Koruma Uygulama ve Denetim Birimi (KUDEB) üyelerine de seslenen Belli, " Kurulun ve Bitlis'in kıymetini bilin. KUDEB'in Bitlis'e çok faydası olacağına inanıyorum. Bitlis'in bir kimliği var. Bölgede özel bir şehir konumundadır. Bizim en büyük amacımız bu yapıyı korumak. Binlerce yıllık kültürü geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Bu bakımda çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir