• DOLAR 32.571
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.65
  • ...
SON DAKİKA
BDP, Kürt halkını çatıştırmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - BDP/PKK çevrelerinin Batman`da yaşanan ölümlü olayın üzerinden yaptığı provokasyona tepkiler gelmeye devam ediyor. Yaşanan olay üzerinden PKK/BDP tarafından Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) hedef gösterilmesiyle, bölgede tekrar bir çatışma ortamı yaratılmaya çalışılması birçok kesim tarafından tepkilere neden oldu. Bu doğrultuda HÜDA PAR İzmir İl Başkanlığı, yazılı açıklama ile BDP`ye tepki gösterdi. Yazılı açıklamayı İl Teşkilatı adına başkan Hüseyin Şani okudu.

Açıklamasında BDP`nin HÜDA PAR üzerinden Kürdistan`da bir çatışma ortamı oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Şani, "Geçen hafta sonu Batmanda yaşanan olaylar ve PKK/BDP`ye yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarının attıkları iftira haberler, aynı zamanda BDP`li milletvekillerinin de partimizi hedef gösteren açıklamaları nedeniyle, HÜDA PAR İzmir İl Başkanlığı olarak belirtmek isteriz ki, partimiz kurulduğundan beri birçok parti binamız ve üyelerinin, yöneticisi veya üyesi olduğu pek çok STK, PKK ile bağlantılı çevrelerce saldırıya uğradı. Taş, molotof ve bombaların kullanıldığı yüze yakın saldırıya ilişkin bir tek kınama bile yayımlamayan BDP`nin, partimiz üzerinden Kürdistan`da çatışmalı bir ortam oluşturmayı arzuladığı bir gerçektir" dedi.

"Temel`in kanı üzerinden siyasi rant devşiriliyor"
Yaşanan olayda hayatını kaybeden Özcan Temel üzerinden, BDP`nin siyasi rant devşirmeye çalıştığını belirten Şani; "Aylar süren taciz ve saldırılara Batman`da bir yenisi daha eklendi. Parti tanıtım çalışmaları kapsamında ev ziyaretinde bulunan üyelerimize kalabalık bir grup tarafından geçtiğimiz cumartesi günü taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı, parti çalışmalarımızı hazmedemeyen PKK ve çevresinin çeteci anlayışının yansımalarından biri olmuştur. Üyelerimizi hedef alan saldırıdan bir süre sonra ilk olay yerinden uzaktaki bir mahalle düğünündekileri hedef aldığı iddia edilen silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda hayatını kaybeden gencin siyasi kimliği üzerinden partimiz haksız yere suçlanmış ve saldırıdan sorumlu tutulmak suretiyle hedef haline getirilmiştir. Parti çalışmamıza engel olmak gayesiyle yapılan saldırı ile bu menfur hadisenin birbirinden bağımsız iki ayrı olay olduğu bilinmesine rağmen, kandan, ölümden ve şiddetten beslenen kirli siyaset sahiplerince, iki olay birmiş gibi gösterilerek hayatını kaybeden gencimizin üzerinden siyasi rant devşirilmeye çalışılmış, ateşe benzin döken kışkırtıcı açıklamalarla halkımız karşı karşıya getirilmek istenmiştir" ifadelerini kullandı.

"BDP`nin sorumsuzca açıklamaları fitneyi alevlendiriyor"
Bölgede Kürtler arasında bir provokasyon çıkarılmak istendiğini dile getiren Şani, daha sonra şunları kaydetti: "Onlarca yıldır savaşın, yıkımın, acıların, göçlerin yaşandığı; sağduyulu eylemselliğin, siyasetin hiç konuşulamadığı coğrafyamızda, tam da barış ve kardeşliğin tartışıldığı bu günlerde, yaşanan çatışmalar bölge için yeni bir provokasyonun fitilini ateşlemiş bulunmaktadır. Kürt halkının siyasi temsiliyetini elinde bulundurduğunu iddia eden siyasilerin daha önce yaşanan Dicle Üniversitesi öğrenci olaylarında olduğu gibi, BDP Eş Başkanı Kışanak`ın da aynı şekilde olayın faili belli olmadan alelacele ve sorumsuzca "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR`a sıçramıştır" beyanı ile adeta fitne ateşine benzinle gidilmiştir."

"Tüm kesimler PKK ve BDP`ye karşı sesini yükseltmelidir"
Daha olay aydınlanmadan KCK tarafından yapılan açıklamayla HÜDA PAR`ın hedef gösterilerek, halkın galeyana getirilmek istendiğini söyleyen Şani; "Şiddeti bir yol ve yöntem olarak benimsemiş siyaset pazarlamacılarının ateşine odun taşıyanları halkımız çok iyi görmekte ve değerlendirmektedir. Farklı siyasi kulvarlarda Kürtlerin haklarını savunan hakperest çevrelerden, halkının maslahatını düşünen tüm vicdan sahiplerinden, Kürtler arasında çatışma çıkarmak isteyenlere karşı seslerini yükseltmelerini, PKK`nin çatışmaya götüren bu tavır ve gidişine engel olunması yönünde gayret sarf etmelerini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Failleri bulun"

Hüseyin Şani, son olarak, Hükümete, Batman Valiliği`ne ve Emniyete seslenerek; bu karanlık olayın bir an önce çözülmesini, katil veya katillerin ortaya çıkarılmasını istedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir