• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...
SON DAKİKA
"28 Şubat ölmedi kalbimizde yaşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın (Riha)Siverek ilçesine bağlı Karpuzcu (Misêb) köyünde okula başörtülü olarak devam eden 5. sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez okul yönetimi tarafından kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı iddiasıyla okula alınmasına tepki gösteren Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Murat Başaran, uygulamanın 28 Şubat ruhunun insanların zihinlerine nasıl kazındığını bir kez daha gözler önüne serildiğinin altını çizdi.

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Başaran, Karpuzlu (Misêb) köyünde Şuheda Sönmez adındaki öğrencinin başörtülü olduğu için derse alınmadığını hatırlatarak, "Öğrenciyi okula almama gerekçesi olarak, kılık kıyafet yönetmeliğini dayanak gösteren okul yönetiminin ilköğretim ödül ve ceza yönetmeliğinden haberinin olmadığı ve uygulamanın her yönüyle keyfi olduğu da açıkça ortadadır." dedi.


Mevcut sistemde öğrenciyi herhangi bir sebeple okula almamak suç ve yetkiyi kötüye kullanma olduğuna dikkat çeken Başaran, "Bu tutum, yıllarca toplum mühendisliğini görev edinmiş ve insanların ne giyeceğini, hangi dilde konuşacağını, neye inanacağını belirleme yetkisini kendinde gören hastalıklı devlet yapısının küçük ölçekteki bir yansımasıdır. Her yönüyle ötekileştirici ve aşağılayıcı olarak değerlendirdiğimiz, öğrencimizi okul kapılarından çevirerek, minik yüreğini kıran bu olayın ayrıntılı bir şekilde araştırılması ve gerekenin yapılması elzemdir." ifadelerine yer verdi.



Başaran son olarak bu olayın şahsında, insanları ötekileştirmeye dönük tüm yaklaşımları bir kez daha kınadıklarını sözlerine ekledi. (A.Uğurlu-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir