• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Son fail yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van'ın Erçek beldesine bağlı Ilıkaynak köyünde, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava devam ederken, olayın faillerinden olduğu belirtilen Gürgün A'nın (55), dün Edremit ilçesinde yakalandığı bildirildi.


4 yıldır sahte kimlik ile geziyordu
Konuyla ilgili olarak İLKHA'ya konuşan Mehmet Eskioba, 2009'da yaşanan olayda 3 yakınını kaybettiğini belirterek, "Muhtarlık seçimleri sırasında köylüler arasında kavga çıktı. Kavgada bir kişi yaşamını yitirdi. 50'ye yakın kişi de yaralandı. Bunu bizim ailemize mal ederek bize iftira atıldı. Daha sonra köy girişine pusu kurarak iki aracımızı taradılar. Burada ailemden 3 kişiyi katlettiler. 3 kişiyi de yaraladılar. Olayla ilgili olarak şu an 10 kişi Zonguldak Cezaevi'ndedir. Yeni yakalan fail ise 4 yıldır çıkardığı sahte kimlikle rahatça dolaşıyordu." dedi.


"Yakalanan kişiye gerekli cezanın verilmesini istiyoruz"
Söz konusu failin dün Edremit Yenimahalle'de yakalandığını belirten Eskioba, "Bu şahsın sahte kimliği nasıl çıkardığı ve kimlerin buna yardım ettiğinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yakalanan kişiye ise adaletli bir şekilde gerekli cezanın verilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.


Olayla ilgili şok iddia!
Olayın yaşandığı yıl Savcı Zeki Beyaztaş ve dönemin Erçek Karakol Komutanı Mehmet Küçük'ün olayın içinde olduğunu ve diğer aileye yardım ettiğini iddia eden Eskioba, bu şahıslarla ilgili defalarca şikâyette bulunduğunu ancak bir sonuç alamadığını belirterek, "Tüm köylülerin gözü önünde cereyan eden olayda diğer tarafı sıyırmaya çalıştılar. Hukuki anlamdaki mağduriyetimiz budur. Beklentimiz tüm faillerin adil bir şekilde cezalandırılmalarıdır." diye konuştu.


Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Cengiz Enterli ise faillerin cezalandırılmalarını isteyerek, "Bizler maddi ve manevi olarak mağduriyetler yaşadık olayda babam, amcam ve amcamın oğlu öldürüldü. 3 kişi de yaralandı. Olayın hukuki anlamda aydınlatılması ve faillere gerekli cezanın verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


2009'da Ilıkaynak köyünde neler yaşanmıştı…
2009 Yerel seçimlerinde Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın muhtar adayı olduğu Ilıkaynak köyünde, oy kullanma işlemi sırasında seçmenler arasında kavga çıkmış, kavgada, muhtar adayı Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz hayatını kaybetmişti. Bu olaydan sonra Güleryüz ile Eskioba ve Enterli aileleri arasında başlayan husumet, 26 Aralık 2009'da yaşanan olayla kan davasına dönüştü. Eskioba ailesinin yakınlarından 9 kişinin bulunduğu 2 otomobile, köy girişinde pusu kurularak Aziz Eskioba, Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterli adlı şahıslar öldürülmüş, araçlarda bulunan üç kişi de yaralanmıştı.


Güvenlik nedeniyle Zonguldak'ta devam eden davada her iki taraftan 11 kişi tutuklu bulunurken, dün yakalanan Gürgün A ile bu sayı 12'ye yükseldi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir