• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Meclis Araştırması Komisyonu Van'da çalışmalarını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi amacıyla kurulan 'Meclis Araştırması Komisyonu', Van'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yapılan görüşmelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Komisyon Başkanı Naci Bostancı, Van'da, doğrudan doğruya bir takım derneklerle, bölgenin acısını yaşamış, hala burada yaşayan insanları dinlediklerini söyledi.

Yaptıkları tüm görüşmelerde, insanların çözüm sürecinin ilerletilmesi ve barışla tamamlanması konusunda son derece hassas oldukları kanaatine vardıklarını anımsatan Bostancı, aynı zamanda, acaba çözüm süreci akamete mi uğrayacak? Yeteri kadar ilerlemiyor mu? Çözüm süreci tıkanıyor mu? Atılması gereken adımlar ne zaman atılacak? Gibi kaygılarında bölgede olduğunu ifade ederek, "Bu kaygılar dile getirilirken, yapılan olumlu işleri değerlendiren ve bu olumlu atmosferin daha da gelişeceğini bildiren arkadaşlarımız da var. Fakat probleme ilişkin bu kadar farklı alandan seçilmiş insanların ortak özellikleri, çözüm sürecine atfettikleri büyük değerdir" dedi.

"Halk huzursuzluk çıkaranlara tepkili"
Cizre, Şırnak, Hakkâri bölgesinde çözüm sürecinin dışında, göstericilerin attığı molotof kokteyli ve polisin attığı gazlara ilişkin şikâyetlerin de dile getirildiğini belirten Bostancı, buralardaki huzursuzluk çıkaranlara da halkın tepki gösterdiğini dile getirdi.

"2 -3 hafta içinde çalışmalarımız tamamlanacak"
Çözüm sürecinin mutlak suretle devam ettirilmesi ve önündeki bariyerlerin kaldırılması konusunda görüşmeler yapacaklarına değinen Bostancı, çalışmanın ardından hazırlayacakları rapora da bunların yansıyacağını ifade ederek, "Komisyonumuzun 2 - 3 haftalık bir çalışma süresi kaldı. Ankara'da işin raporlaştırılması kısmına geçeceğiz. Kamuoyuna, onların beklentilerini karşılayan, insanların hassasiyetlerini belli bir mecra üzerinde toparlayan bir rapor oluşturmaya çalışacağız. Bunun zor bir iş olduğunu söyleyebilirim. Komisyonumuzla uyumlu bir çalışma yaptık. Bu uyum, raporda da kendini gösterecektir. Memleketin temel meselesine ilişkin rolü yerine getireceğimiz kanaatindeyim" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir