• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Traktör sürücülerine güvenli kullanım eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA- Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının trafikteki yoğunluğu dikkate alınarak, bu artışın yaşandığı bölgelerde alınacak önlemler kapsamında, Manisa Valiliği tarafından, traktör kullanıcılarına, trafik kuralları ve güvenli traktör sürüş teknikleri hakkında eğitim verilecek.


Valilikten yapılan açıklamada, "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerin öncesinde ve dönem içerisinde gerekli tedbirler alınacak, denetimler arttırılacak, bilişim teknolojisi araçları ve diğer duyuru ve bilgilendirme yöntemleriyle toplum bilgilendirilecek, kaza oranlarındaki değişim dikkatle takip edilecektir." denildi.


Açıklamada, projeden amaçlarının, doğru traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak, traktör kullanıcılarının bu aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dahil etmesini sağlamak, sonuçta traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak olduğu belirtildi.


Projenin yürütülmesi ile ilgili olarak ilk etkinlik, 26 Eylül'de, Konya'nın Altınekin ilçesinde yapıldığı, ikincisinin ise, 12 Kasım'da Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde gerçekleştirileceği bildirildi.


2013 verilerine göre, Eylül ayı sonu itibariyle ülkemizdeki traktör sayısı bir milyon 548 bin 604'e ulaştığı, 2010-2012 yılları arası istatistikleri değerlendirildiğinde, lastik tekerlekli traktörlerin teknik nedenlerle kazalara karışma oranının, diğer tüm araçlara göre daha fazla olduğu tespit edildiği açıklandı.


Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde, "Bu kapsamda traktör sürücülerine yönelik kapsamlı ve nitelikli bir bilgilendirme yapılması gerektiği düşüncesi ile, traktör kullanımının yoğun olduğu illerimizden başlanmak suretiyle, 2013-2014 yılları içerisinde, İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Yiğit Akü 'nün katkılarıyla, karayolunu kullanan tarım araçlarının ve özellikle traktörlerin güvenli kullanılması konusunda, ülke genelinde uygulamaya konulmak üzere bu proje başlatıldı." denildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir