• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı sanayi üretim istatistikleri hakkında değerlendirmede bulundu.


İsratistik rakamlarına göre, sanayi üretimi Eylül'de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak bir önceki aya göre yüzde 5,8 takvim etkisinden arındırılmış olarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 arttı.


Açıklanan rakamları değerlendiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, rakamı olumlu buldu ve sürdürülebilir bir büyümenin önemli olduğunu vurguladı.


Burkay, "Büyümenin öncü göstergesi olan Eylül ayı sanayi üretim rakamları beklentilerin üzerinde geldi. Açıklamaya göre, Kasım 2011'de görülen yüzde 7'lik seviyeden bu yana en hızlı artış kaydedilmiş oldu. Bu veri bize gösteriyor ki, mevcut belli başlı sorunlara rağmen sanayimiz yoluna devam etmeye çalışıyor. Önemli olan bu büyüme rakamlarının sürdürülebilir olması ve artışın istikrarlı olarak devam etmesidir." ifadelerini kullandı.


Eylül ayı sanayi üretim rakamlarının, yılın 3'üncü çeyreğinin son ayı olması nedeniyle yılsonu büyüme rakamına da etkisi olacağını düşündüğünü söyleyen Burkay şunları kaydetti: "Ekim, Kasım ve Aralık rakamlarında da benzer artışlar sağlanırsa yılsonu büyüme rakamın, OVP hedefi olan 3.6'nın biraz üzerinde, yaklaşık 3.9'lar civarında olabilir." (Zeki Aras-İLKHA)