• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
İran nükleerinde ilerleme sağlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran ve ABD Dışişleri Bakanları John Kerry ve Muhammed Cevad Zarif toplantıya girdiler.

Müzakerelerin dünkü bölümünde BM Güvenlik Konseyi`nin 5 daimi üyesi ve Almanya`yı (5+1) temsil eden Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ayrı ayrı bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran`la nükleer müzakereler konusunda halen kapanması gereken farklılıklar bulunduğuna işaret ederek, "Bulunduğumuz nokta itibarıyla henüz bir anlaşma yok" dedi.

İran`la BM Güvenlik Konseyi`nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yürütülen müzakerelere katılmak için Cenevre`ye gelen Kerry, görüşmelere başlamadan önce basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Masada hala çözülmemiş pek çok önemli konu bulunduğuna işaret eden Kerry, bunların düzgün bir biçimde ve tamamıyla çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

Kerry, "Şunu vurgulamam gerekiyor, bulunduğumuz nokta itibarıyla henüz bir anlaşma yok" dedi.
5+1 ülkelerinin çok sıkı çalıştığını vurgulayan Kerry, kendisinin de muhataplarıyla ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile toplantı yapacağını kaydetti.

Farklılıkların ortadan kalkacağını umduğunu ifade eden Kerry, kimsenin yanlış anlamaması gerektiğini belirterek, "İki taraf arasında halen kapanması gereken farklılıklar var" dedi.

Kerry, Cenevre`ye gelmeden önce İsrail`e giderek, İran`la anlaşma imzalanmasına karşı olduğunu bildiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaklaşık iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

İran`la Cenevre`de yapılan görüşmelerin bundan sonraki bölümüne İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları da katılacak. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir