• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Kanal ölümlerine bariyerle dur denilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 3. birleşiminde, Acil Afet Komisyonu'nun raporuyla su kanallarında güvenlik tedbiri eksikliği nedeniyle yaşanan ölümleri gündemine aldı.


Akören, Yalıhüyük, Ahırlı ve Bozkır'da ev, işyeri ve ahır yangınları, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlere yönelik yaptıkları çalışmadan oluşan raporu okuyan Acil Afet Komisyonu Başkanı Faruk Koç, bu konularda ilçelerden gelen taleplere yönelik çözüm önerilerini sıraladı. Afetlerin eğitimle asgari düzeye indirileceğine vurgu yapan Koç, baraj ve su kanallarında yaşanan ölümlere de dikkat çekti.


Kanallarda yaşanan ölümlerin alınacak basit tedbirlerle en aza indirilebileceğini ifade eden Koç, "Yaz aylarında bölge halkının serinleme ihtiyacı, çocukların eğlence alanı olması nedeniyle kanallarda zaman zaman ölümlü kazaların yaşandığını medyadan da takip ediyoruz. İncelemelerimiz sırasında vatandaşlar bu kazaların önlenmesi için tedbir alınması talebinde bulundu. Bu kazalar, kanal boylarına ikaz levhaları konarak, kanal boylarına tutunma zincirleri yapılarak, tel örgü ve bariyerler takılarak önlenebilir. Bu DSİ ile yapılacak ortak ve maliyeti düşük bir çalışmayla mümkündür." diye konuştu.


Raporu müzakereye açan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, üzücü olayların yaşanmaması için konunun daha detaylı araştırılması amacıyla Ar-Ge Komisyonu ile Afet Acil Komisyonu'nu görevlendirdi. Komisyonlar, birlikte yapacağı çalışma ile bütün ilçelerdeki kanallarda güvenlik eksiklerini tespit edecek. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir